Računalništvo, telefonija
12.11.2020 19:00

Deli z drugimi:

Share

Huawei z AppGallery razvijalcem odpira vrata v svet

Podjetje Huawei je v sklopu spletnega seminarja z naslovom »Grow in China, Win With AppGallery« izpostavilo zavezo o pomoči razvijalcem pri vstopu na donosen kitajski trg z aplikacijami. Udeleženci so imeli priložnost iz prve roke spoznati vrsto pobud, od svetovanja glede zakonskih zahtev, lokalizacije izdelkov do pridobivanja uporabnikov in monetizacije poslovne ideje, ki razvijalcem mobilnih aplikacij pomagajo premagovati ovire pri vstopu na enega od najhitreje rastočih trgov z mobilnimi aplikacijami.
Huawei z AppGallery razvijalcem odpira vrata v svet
Huawei z AppGallery razvijalcem odpira vrata v svet

Na Kitajskem mobilni internet uporablja več kot 900 milijonov uporabnikov in samo lani so ti prenesli skoraj 100 milijard aplikacij. Čeprav je trg velik in obetaven, ponudnikom postavlja tudi visoke zahteve glede različnih kvalifikacij, dokazali, potrdil, licenc in dovoljenj, ki jih morajo pridobiti, predno jim je na voljo dostop do kitajskih uporabnikov.

»Ni preprosto krmariti po širokem naboru zahtev lokalnih regulatornih organov in skladnosti, zato se razvijalci pogosto mučijo, ko želijo lokalizirati aplikacijo ter jo narediti zakonsko ustrezno in hkrati zanimivo kitajskim uporabnikom«, je dejal Ilya Fedotov, vodja oddelka za globalna partnerstva in ekološki razvoj pri podjetju Huawei Consumer BG.

Da bi razvijalcem pomagal pri skladnosti z zahtevami in jim hkrati omogočil uspešno lansiranje mobilnih aplikacij, Huawei razvijalcem iz vsega sveta nudi vsestransko pomoč, od pravnega svetovanja, lokalizacije aplikacije in pridobivanja novih uporabnikov.

Vodič, ki bo pomagal pri razumevanju kitajskega trga


V sklopu tega so izdali strateški dokument oziroma belo knjigo s priporočili, ki nudi vpogled na zakonitosti trga in med drugim razkriva, kaj poganja njegovo hitro rast, natančno določa področja rasti in odgovarja na tipična vprašanja razvijalcev – kako pridobiti uporabnike in kakšne so zakonske omejitve. Knjiga poleg tega vsebuje podrobnosti o celovitem naboru ukrepov in pobud, ki jih uvaja podjetje Huawei.

Ni nepomembno, da ekosistem mobilnih storitev Huaweia (HMS) nudi obsežno podporo razvijalcev pri iskanju poslovnih priložnosti preko svetovalnih storitev, storitev lokalizacije in integracije ter integracije trženja. Od lani je Huawei pomagal 350 partnerjem uspešno vstopiti na kitajski trg.

Vrhunski razvijalci razpravljali o posebnostih kitajskega trga


Čeprav kitajski trg nudi neprimerljive priložnosti, razvijalcm pogosto primanjkuje razumevanje zakonskih omejitev in edinstvenih zahtev tamkajšnjih uporabnikov. Na spletnem seminarju so založniki mobilnih iger, kot so Tecent, iDreamSky, Jinke in Feiyu, razložili, kako naj razvijalci premagajo izzive ob vstopanju na trg z mobilnimi aplikacijami ter razkrili izredno pomembne podatke o navadah uporabnikov in tržnih trendih.

Huawei je v okviru spletnega seminarja povabil pravne strokovnjake, da so razvijalcem ponudili podrobna navodila o dokazilih, ki so potreba in jim pomagali pri pravilni razlagi različnih zahtev glede skladnosti in vsebinske primernosti aplikacij.

»Trgovina AppGallery nam je dala dragocene smernice o kitajskem trgu in zagotovila, da imamo potrebna orodja, znanje in podporo, da povečamo primernost aplikacije PicsArt za milijone kitajskih uporabnikov,« je povedala Jennifer Li, generalna direktorica podjetja PicsArt zadolžena za kitajski trg.

Spletna platforma za reševanje pomislekov razvijalcev


Huawei je obenem predstavil novo spletno posvetovalno platformo. Ker se razvijalci pogosto soočajo z zaskrbljenostjo glede pogojev, ki jih morajo izpolniti aplikacije in imajo težave s poizvedbami o monetizaciji, zasebnosti podatkov in licenciranju igre, jim za različne kategorije aplikacij pomaga prepoznati potrebna dokazila, licence ali dokumente.

Poleg tega jim ekosistem Huaweia zagotavlja svetovalne storitve, ki jih bodo vodile na poti pridobivanju zahtevanih dokumentov, kot so certifikati podjetja, licence in dokazila, in v postopku lokalizacije izdelka, zlasti z možnostjo preizkušanja in integracijo mobilnih storitev HMS. Hkrati lahko raziskovalci izkoristijo obsežne vire trgovine AppGallery.

Rešitve, ki razvijalcem iger pomagajo ustvarjati boljšo izkušnjo


Kitajski uporabniki pričakujejo kakovostne mobilne igre. Več kot polovico prepričajo grafične zmogljivosti, medtem ko jih 40 % bolj zanima inovativnost in širina igralnega okolja. Rešitev HMS Core zato omogoča razvijalcem ustvariti kakovostne igralne izkušnje za kitajske uporabnike, ki so svoj denar in čas v večjem obsegu pripravljeni nameniti težjim igram. Na voljo imajo poenostavljen mehanizem upodabljanja grafike, orodja ter dodatke za najbolj priljubljene igričarske pogone, kot sta Unity in Cocos.

Ekosistemu Huaweievih mobilnih storitev se je pridružilo že več kot 2 milijona razvijalcev iz vsega sveta in v 96 tisoč aplikacij integriralo HMS Core, zbirko odprtokodnih orodij za razvijalce aplikacij, s katero lahko izkoristijo vse strojne in programske zmogljivosti naprav Huawei. Trgovina AppGallery je ena izmed treh največjih na sveti in povezuje več kot 500 milijonov mesečno aktivnih uporabnikov v 170 državah sveta.

Številni Huaweievi programi v Evropi


Huawei je sicer močno usmerjen tudi v razvoj poslovanja v Evropi, tudi Sloveniji. Podjetje je nedavno zagnalo študentski razvojni program, v katerega se lahko med drugim vključijo študenti iz Slovenije, v naslednjih treh letih pa bo Huawei v program vložil tri milijone evrov. Cilj projekta je pomoč študentom iz različnih koncev Evrope, da se med seboj povežejo ter raziščejo možnosti Huaweievih mobilnih storitev in se naučijo uporabljati HMS Core SDK pri snovanju sodobnih aplikacij. Huaweievo sodelovanje s skupnostjo razvijalcev je sicer na naših tleh že obrodilo sadove, o čemer pričajo številne domače aplikacije, ki so že dostopne v trgovini AppGallery.

Celosten ekosistem naprav


Trgovino AppGallery lahko med drugim raziščete na novem telefonu P smart 2021, sicer eni od naprav, ki jih je Huawei predstavil nedavno. Pridružuje se seriji telefonov Mate 40, ki vključuje modele Mate 40, Mate 40 Pro in Mate 40 Pro+, brezžičnim slušalkam FreeBuds Pro in FreeLace Pro s sistemom aktivnega dušenja hrupa, pametnima urama Watch GT 2 Pro in Watch Fit z naprednimi funkcijami beleženja aktivnosti ter prenosnim računalnikom MateBook D14, MateBook D15, MateBook 13, MateBook X in MateBook X Pro, ki jih odlikujejo zmogljivost, kompaktnost in tehnologija Huawei Share za hitro povezovanje z mobilnimi napravami.

Za več informacij obiščite spletno povezavo: https://consumer.huawei.com/si/

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SIDERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SIDERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Sidera logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SIDERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku