Poslovne rešitve
22.04.2022 10:23

Deli z drugimi:

Share

Huawei Solar za naprednejšo in učinkovitejšo sončno energijo

Pred Svetovnim dnevom Zemlje se je v Ljubljani ustavil Huawei SOLAR Roadshow, dogodek za strokovno javnost, predstavitveno vozilo opremljeno s Huawei rešitvami s področja izkoriščanja energije sonca.
Predstavitveno vozilo Huawei SOLAR Roadshow v Ljubljani.
Predstavitveno vozilo Huawei SOLAR Roadshow v Ljubljani.

Trendi so jasni: vedno več električne energije bo v prihodnjih letih prihajalo iz obnovljivih virov energije, med katerimi tudi v Sloveniji vsekakor izstopa sonce. Huawei želi poslovnim in rezidenčnim uporabnikom pomagati do dostopnejših, učinkovitejših ter pametnejših sončnih elektrarn.

Sončna energija je vrsta (samo)oskrbe, ki je vse bolj priljubljena po svetu, saj podjetjem in gospodinjstvom omogoča znatno znižanje stroškov za električno energijo. Družba Huawei, ki že vrsto let razvija rešitve s področja izrabe energije sonca in IT-rešitve, tudi v Sloveniji ponuja napredne rešitve za zajem in izkoriščanje sončne energije. Huawei je na dogodku v Ljubljanu skupaj s partnerskim podjetjem SKE predstavil sistem za sončne elektrarne, ki izstopa z rabo umetne inteligence in se popolnoma prilagaja potrebam vsakega uporabnika. Rešitev, ki je plod lastnega razvoja, je zasnovana z namenom, da bi sončna energija postala dostopnejša in enostavnejša za uporabo v poslovnih ali rezidenčnih objektih. Na račun trajnostne in okoljskega vidika pa ni pomembna le za zniževanje stroškov električne energije temveč tudi za okolje in družbo kot celoto.

Sistem Huawei Solar pretvarja sončno energijo v električno energijo, ki lahko napaja najrazličnejše električne porabnike, obenem pa naredi sončno elektrarno pametno. Rešitev je sestavljena iz več naprav, ki uporabljajo internet ali digitalne povezave za komunikacijo med razsmernikom, optimizatorjem in baterijo, krmili pa jo umetna inteligenca ter tako uporabnikom zagotavlja veliko bolj učinkovit in ekonomičen način oskrbe z električno energijo v primerjavi z obstoječo ponudbo na trgu. Ker je sistem zgrajen modularno je možna tudi popolna samooskrba – na voljo so rešitve od dveh do več deset kWh zmogljivosti.

Glavna prednost Huawei rešitev za sončne elektrarne je uporaba umetne inteligence, zahvaljujoč kateri se celoten sistem nauči navad in potreb (u)porabnikov ter temu primerno shranjuje in porablja energijo. Umetna inteligenca tako omogoča boljše delovanje sončne elektrarne in popolno avtomatizacijo procesov za izkoriščanje vedno najugodnejše cene energije. Po zaslugi tega se naložba v pametni sistem za sončno elektrarno (in baterijo) kar najhitreje povrne.

“Rešitve Huawei Solar so slovenskim podjetjem in gospodinjstvom na voljo preko partnerskega podjetja SKE in domačih sistemskih integratorjev. Prepričan sem, da bodo kupci prepoznali dodatno vrednost pametnih rešitev, ki lahko še dvignejo učinkovitost novih ali obstoječih sončnih elektrarn in jim tako pomagajo še dodatno znižati stroške električne energije. Huawei rešitve za sončne elektrarne imajo kar 10-letno tovarniško garancijo, ki jo je mogoče še podaljšati do 20 let, kar dodatno priča o kakovosti rešitev.” je povedal Sebastjan Brajer, vodja za Digital Power pri Huawei Technologies Slovenija.

Pomemben del sistema so tudi baterije Luna Smart, ki skupaj z optimizatorjem vodijo do polne izrabe potenciala sončne elektrarne. Optimizator je zasnovan za doseganje kar najvišjega izkoristka posameznega sončnega panela, krmili pa lahko veliko število panelov hkrati ter omogoča spremljanje delovanja sistema prek katerekoli krmilne naprave. Razsmerniki Huawei pa pridobljeno električno energijo pošiljajo bodisi porabnikom, bodisi v baterijo, bodisi jo vračajo v omrežje – skladno z nastavitvami, delovanje pa krmili umetna inteligenca.

Uporabnik delovanje pametnih rešitev Huawei Solar za sončne elektrarne enostavno spremlja prek mobilne ali spletne aplikacije, saj vse podatke o delovanju v realnem času zagotavlja rešitev Huawei SmartLogger in jih posreduje preko žične, brezžične ali mobilne povezave.

Oprema Huawei Solar ustreza predpisanim standardom in zahtevam Slovenije in EU.

Predstavitev delovanja Huawei rešitev za pametnejše sončne elektrarne.

Rešitve Huawei Smart PV

“Huawei nudi vodilne rešitve Smart PV za upravljanje energije v sončnih elektrarnah. V njih je vgrajenega več kot 30 let strokovnega znanja na področju digitalne informacijske tehnologije. Z integracijo umetne inteligence in oblaka Huawei nadalje povezuje številne najnovejše IKT-tehnologije s fotovoltaiko za optimalno proizvodnjo energije, s čimer postane sončna elektrarna zelo učinkovita, varna in zanesljiva. Pametne rešitve na področju upravljanja in vzdrževanja ter komunikacije z elektro-distribucijskim omrežjem omogočajo uporabnikom, da pridobljena sončna energija postane njihov glavni vir električne energije. ” je dodala Gordana Kisilak, vodja odnosov z javnostmi in korporativnega komuniciranja Huawei Slovenija.

Huawei je za poslovne objekte in rezidenčne odjemalce razvil napredno rešitev, ki temelji na konceptu optimalnih stroškov električne energije in aktivne varnosti. Z izboljšanjem izrabe sončne energije je Huawei že pomagal oskrbeti milijone prebivalcev in stotine industrij po vsem svetu. Družba bo tudi v prihodnje uvajala inovacije in omogočala izkoriščanje obnovljivih virov energije za opolnomočenje vsakega posameznika, doma in organizacije.

Več podrobnosti o predstavljenih solarnih rešitvah najdete na uradni spletni strani: https://solar.huawei.com/eu


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Sončne elektrarne

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Huawei
Za več informacij so vam na voljo pri Huawei
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Huawei? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 600 10 10
Ecetera se je rodila leta 2001. Najprej se je morala spopasti s svojimi prvimi koraki na trgu in se boriti za obstoj v krutem svetu. Iz podjetja je napredovala v podjetje, ki se je ... Več

STUDIO GRAFFIT d.o.o.

Podutiška cesta 92, 1000 Ljubljana, Tel: 01 510 35 70
Studio Graffit Uspešno promocijo podjetja lahko izvedemo na več načinov, preko medijev, spletne strani ali s širjenjem blagovne znamke. Obstaja tudi lažji in bolj praktični ... Več

HERLAH d.o.o.

Efenkova cesta 61, 3320 Velenje, Tel: 03 586 35 60
Herlah d.o.o. se ukvarja z izdelavo celovitih programskih rešitev s področja računovodstva, trgovine in proizvodnje. Več
Zlati partner

CREAPLUS d.o.o.

Letališka cesta 33F, 1000 Ljubljana, Tel: 05 907 42 70
CREAPLUS d.o.o. je družba za zastopstva, mednarodno distribucijo in sistemsko integracijo sodobnih rešitev s področja računalniške varnosti in kriptografije ter za načrtovanje, ... Več