Računalništvo, telefonija
06.04.2016 16:03
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prvi pametni telefon z dvema kamerama Leica v izbranem slogu na novo definira mobilno fotografijo

Novi Huaweijev zastavonošni pametni telefon združuje vodilne svetovne inovacije in sapo jemajoč dizajn ter uporabnikom ponuja neprekosljivo izkušnjo mobilnega zajemanja fotografij.
Prvi pametni telefon z dvema kamerama Leica v izbranem slogu na novo definira mobilno fotografijo
Prvi pametni telefon z dvema kamerama Leica v izbranem slogu na novo definira mobilno fotografijo

Huawei Consumer Business Group je danes predstavil nova težko pričakovana pametna telefona P9 in P9 Plus. P9, ki je Huaweijev nov paradni konj, je bil ustvarjen v sodelovanju s podjetjem Leica Camera in je prvi pametni telefon z dvema lečama. P9 postavlja nove standarde na področju zajemanja fotografij s telefonom.

Huawei P9 je prvi pametni telefon, soustvarjen z ikonskim fotografskim podjetjem Leica Camera AG. Dvojna leča ponese zajemanje fotografij s pametnim telefonom na povsem nov nivo in uporabnikom omogoča zajemanje tako živih barv kot osupljivih črno-belih fotografij. V Londonu je bila premierno predstavljena tudi Huaweijeva nova pametna zapestnica Talkband B3.

Gostje Huaweijevega razkošnega lansirnega dogodka v londonski dvorani Battersea Evolution, med katerimi so bili generalni direktor BBC Global News Jim Egan, založnica za Vogue Kitajska Anita Chang, predsednik uprave Conde Nast Jonathan Newhouse ter člana uprave Huawei UK Sir Andrew Cahn in Dame Helen Alexander, so bili priče razburljivemu napovedniku za novo televizijsko reklamo. Pokazal je utrinke ekskluzivnih posnetkov iz zaodrja, kjer je bilo moč videti srečanje dveh svetovno znanih zvezd v Šanghaju in Hollywoodu; simbolizira presečišče črne in bele barve, ki sta združeni v partnerstvu med Huaweijem in Leico. V napovedniku imata glavno vlogo Henry Cavill, svetovni ambasador znamke Huawei, in igralka Scarlett Johansson. Cavillu so se pri splovitvi telefona P9 pridružili vrhunski fotografi, med katerimi sta bila Mary McCartney in David Guttenfelder.

»Huawei je navdušen, da bo uporabnikom P9 ponudil najboljšo fotografsko izkušnjo na pametnem telefonu, pri čemer mu pomaga Leica, ki je že preko 100 let vodilno podjetje na področju fotografije,« je dejal Richard Yu, generalni direktor Huawei Consumer Business Group.

»Potrošniki širom sveta s svojimi pametnimi telefoni posnamejo milijarde fotografij vsako leto, zato je fotografija odločilnega pomena za uporabniško izkušnjo. Uporabniki P9 bodo zdaj lahko zajemali fotografije neprekosljive jasnosti, bogatosti in pristnosti s čudovito oblikovanim in zmogljivim pametnim telefonom neverjetnega izgleda.«

Svež pristop k fotografiji s pomočjo pametnih telefonov

P9 vključuje oblikovalske vrednote in tehnično odličnost podjetij Leica in Huawei v soustvarjenem fotografskem sistemu za pametni telefon. P9 združuje vodilno strojno in programsko opremo, ki sega od optičnih leč in senzorjev do algoritmov za obdelovanje fotografij, ki uporabniku omogočijo, da zajame fotografije najvišje kakovosti.

Ključ do neprekosljive zmogljivosti slikanja P9 je dizajn z dvema kamerama, ki omogoča popoln izkoristek optičnih leč Leica, ki so znane po natančnosti in detajlih ter slovijo po najstrožjem nadzoru kakovosti. RGB kamera P9 je specializirana za zajemanje barve, črno-bela kamera pa blesti pri zajemanju podrobnosti fotografije. Obe zadnji kameri pri P9 delujeta v tandemu, s čimer uporabniku omogočata zajemanje neverjetno podrobnih, globokih in barvitih fotografij. P9 resnično blesti pri nizki svetlobi, saj dizajn z dvema kamerama omogoča zajemanje več detajlov in svetlobe.

Vsaka fotografija, posneta s P9, se tako lahko pohvali s čustvenim nabojem in brezčasnostjo, ki sta značilna za Leico, saj uporabniki lahko izbirajo med tremi načini Leica: Standard, Vivid Colors in Smooth Colors, odvisno od osebnih želja. Z natančno kalibriranimi nastavitvami kamere P9 vsak način zvesto izriše avtentične barve in stil Leice. Monokromatski način pa uporabnikom P9 omogoča rabo naprave kot pravo monokromatsko kamero, s katero je moč posneti črnobele fotografije vrhunske kakovosti.

Ker ima P9 Huaweijevo tehnologijo Hybrid Focus, zajema fotografije z bliskovito hitrostjo, natančnostjo in stabilnostjo. P9 podpira fokusiranje na podlagi treh metodologij – lasersko, izračunavanje globine in kontrasta – ter avtomatsko izbere tisto, ki najbolj ustreza okoliščinam.

Funkcija široke zaslonke na P9 omogoča uporabnikom, da eksperimentirajo z inovativnimi vizualnimi učinki in ustvarijo edinstvene podobe in vsebine. Nastavljanje zaslonke je na P9 lahko, tako da je moč ustvariti zabrisanost in podobne učinke z zamegljevanjem ozadja, medtem ko je glavni predmet oster.

»Leica in Huawei sta brezkompromisno zavezana odličnosti slikanja, z našim partnerstvom pa bo izjemno fotografiranje pristalo v rokah več potrošnikov širom sveta,« je dejal Oliver Kaltner, generalni direktor podjetja Leica. »S poglabljanjem našega sodelovanja bodo uporabniki dobili bolj optimalno izkušnjo fotografiranja s pametnim telefonom.«

Višji nivo industrijskega dizajna

P9 je mojstrovina najsodobnejšega industrijskega dizajna z enakim minimalističnim DNK-jem kot pretekli izdelki priznane Huaweijeve serije vrhunskih pametnih telefonov P. Vsaka naprava P9 predstavlja popolno združitev 2,5D stekla in aluminija, kakršnega se uporablja v letalski in vesoljski industriji. Robovi so prirezani z diamantnimi rezili in poudarjeni s skrbno uravnoteženo ukrivljenostjo.

Različica P9 s 64GB je na voljo v edinstveni barvi Haze Gold, ki postavlja nove mejnike v industrijskem dizajnu z brušeno in spolirano kovino mikrometrske natančnosti, ki botruje prosojni kovinski površini. Različica Ceramic White pa je bolj gladka od karoserije avtov najvišjega razreda. Svetloba se na tej površini lomi in odbija ter v različnih pogojih kaže različne odtenke veličastnih barv.

Moč in zmogljivost

P9 je opremljen z močjo, povezljivostjo in hitrostjo, kakršno od Huaweija pričakujejo uporabniki pametnih telefonov najvišjega kakovostnega razreda. Ima 5.2-palčen zaslon, ločljivosti 1080P ki ga poganja novi Kirin 955, 2.5 GHz, 64-bitni procesor ARM, ki zagotavlja vodilno mobilno zmogljivost. Baterija visoke gostote s prostornino 3.000mAh ponuja uporabnikom P9 izjemno mobilnost in dolgoživost baterije.

Huawei je razkril tudi P9 Plus, ki ima 5.5-palčen zaslon Press Touch in večjo, 3.400mAh baterijo. P9 Plus ponuja še dual-IC Rapid Charge, ki uporabnikom omogoča 6 ur pogovora po 10-minutnem polnjenju.

Ker se poslužujeta Huaweijevih vodilnih telekomunikacijskih zmožnosti, P9 in P9 Plus ponujata neprekosljive nove funkcije, vključno z ‘virtual-triple-antenna’ tehnologijo. Ta je kot nalašč za uporabnike, ki potrebujejo stabilno in brezšivno povezljivost z mobilnimi in Wi-Fi omrežji, da lahko popolnoma izkoristijo mobilni internet, ne glede na to, kje na svetu se nahajajo.

P9 in P9 Plus tudi ščitita zasebnost uporabnikov in podatke varujeta s pomočjo Huaweijeve vodilne tehnologije biometričnega čitanja prstnih odtisov. Nadgrajeni senzor uporabnikom omogoča prilagajanje in zaščito svojih naprav, saj je možnost zlorabe in nenamernega dostopa do naprav konkretno zmanjšana, obenem pa uporabniki lahko urno in varno dostopajo do svojega pametnega telefona.

Za več informacij, sledite #OO. Huawei P9 bo v Sloveniji na voljo v začetku maja.

CENA:

P9: 3GB + 32 GB….€599

4GB + 64 GB….€649

P9 Plus : 4GB + 64 GB….€749

Huawei P9 je na voljo v štirih barvah: Rose Gold, Prestige Gold, Titanium Grey in Mystic Silver. P9 Deluxe modeli so na voljo tudi v barvah Haze Gold in Ceramic White.

P9 Plus, s 5.5-palčnim zaslonom je na voljo v barvah: Haze Gold, Quartz Grey in Ceramic White.

P9:

 • Velikost: Height: 145mm; Width: 70.9mm; Depth: 6.95mm; Weight: 144g
 • Zaslon: 5.2” FHD, 2.5D glass
 • CPU: Huawei Kirin 955 (64-bit), Octa-core (4 x 2.5 GHz A72+ 4 x 1.8 GHz A53)
 • Operacijski sistem: AndroidTM 6.0
 • Emotion UI: EMUI 4.1
 • Spomin: 32GB ROM, 3GB RAM, 64GB ROM, 4GB RAM
 • Kamera: Rear: Dual 12MP (Monochrome & RGB), Front: 8MP
 • Baterija: 3,000 mAh

P9 Plus:

 • Velikost: Height: 152.3mm; Width: 75.3mm; Depth: 6.98mm; Weight: 162g
 • Zaslon: 5.5” FHD, 2.5D glass
 • CPU: Huawei Kirin 955 (64-bit), Octa-core (4 x 2.5 GHz A72+ 4 x 1.8 GHz A53)
 • Operacijski sistem: AndroidTM 6.0
 • Emotion UI: EMUI 4.1
 • Spomin: 64GB ROM, 4GB RAM
 • Kamera: Rear: Dual 12MP (Monochrome & RGB), Front: 8MP AF
 • Baterija: 3,400 mAh

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SIDERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SIDERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Sidera logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SIDERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku