Telefoni
04.05.2013 09:47

Deli z drugimi:

Share

Huawei P6-U06: Najtanjši pametni mobilnik na svetu

Podjetje Huawei bo kmalu ponudilo v prodajo najtanjši pametni mobilni telefon na svetu, ki v debelino meri zgolj 6,18-milimetrov. Kljub izjemno kompaktnim dimenzijam bo mobilnik Huawei P6-U06 kos tudi najzahtevnejšim opravilom, saj bo opremljen z dovolj zmogljivo strojno opremo.
Pametni mobilni telefon Huawei P6-U06 bo prevzel lovoriko najtanjšega na modrem planetu!
Pametni mobilni telefon Huawei P6-U06 bo prevzel lovoriko najtanjšega na modrem planetu!

Kitajski proizvajalci pametnih mobilnih telefonov izstopajo z izdelki, ki se lahko pobahajo z nizkimi prodajnimi cenami, zmogljivo strojno opremo in izredno tankimi ohišji. Predvsem pri slednjem so pravi mojstri pri podjetju Huawei, kar so ponovno dokazali s pripravo pametnega mobilnika P6-U06. Novost namreč v debelino meri zgolj 6,18-milimetrov in bo prevzela lovoriko najtanjšega mobilnika na modrem planetu. Pametni mobilni telefon Huawei P6-U06 bomo kakopak zlahka prenašali naokrog, saj meri le 132,6 (višina) x 65,5 (širina) x 6,18 (debelina) milimetrov in tehta zgolj 120 gramov.

Čeprav bo pametni mobilni telefon Huawei P6-U06 prevzel lovoriko najtanjšega na modrem planetu, bo ta kos tudi najzahtevnejšim opravilom. Inženirji kitajskega podjetja so ga namreč opremili s 4-jedrnim procesorjem Hisilicon K3V2 frekvence 1,5 gigaherca, sistemskim pomnilnikom kapacitete dveh gigabajtov, digitalnim fotoaparatom ločljivosti osem milijonov točk in spletno kamero ločljivosti dveh milijonov točk. Na vgrajenem pomnilniku je nameščen mobilni operacijski sistem Android 4.1.2 Jelly Bean.

Ultratanek pametni mobilni telefon Huawei P6-U06 bo na voljo v črni, beli in raza barvi, sprva pa bo seveda dobavljiv le na Kitajskem. Podjetje Huawei naj bi njegovo maloprodajno ceno razkrilo še pred poletjem, ta pa naj bi bila vsaj po ocenah poznavalcev občutno nižja od izdelkov konkurenčnih podjetji, kot sta na primer Samsung in HTC.

Vas zanima več iz te teme?
Huawei telefoni

Prijavi napako v članku