Telefoni
16.03.2021 14:37
Posodobljeno 5 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Huawei P50 Pro s prenovljeno obliko kamer

Kitajski tehnološki velikan pripravlja novo serijo pametnih telefonov P50, ki naj bi bili opremljeni s prav posebnim dizajnom modula kamer. Na slikah lahko vidimo prenovljeni dizajn, ki bi lahko postavil nova pravila na tem področju.
Nenavaden dizajn kamere
Nenavaden dizajn kamere

Kot kaže, se Huawei letos pripravlja na konkretno prenovo svojih “flagship” pametnih telefonov P50 in P50 Pro. Dobro znani Huawei “leaker” Onleaks je postregel z zanimivim materialom, ki kaže, kaj lahko pričakujemo od novih naprav. Vsekakor najbolj izstopa dizajn modula kamer, ki takoj zbode v oči na račun velikosti in oblike. Če bo Huawei resnično uporabil tak dizajn, bo stopil velik korak vstran od trenutnih trendov na področju dizajna kamer pametnih telefonov.

Kaj pa ostalo? Po vsej verjetnosti bo model Huawei P50 Pro igral glavno vlogo v seriji, razen če bi Huawei pripravil še verzijo Pro Plus. Po pisanju portala Digital Trends bo novi Pro opremljen s 6,6-inčnim zaslonom s “single-hole” luknjico na sprednji strani kamere, ki se lepo zliva s kovinskim ogrodjem naprave. Na tak način je Huawei poskrbel za iluzijo skoraj “full-screen” ekrana.

Na zadnji strani pa nas je najbolj pritegnila posebna oblika modula za kamere. Huawei namreč cilja na dizajn večih kamer, vendar za zdaj še ni jasno, koliko jih bo. Pričakujemo lahko dve veliki ovalni leči, kar je brez dvoma unikaten in poseben dizajn. Sploh če pomislimo na dizajn ostalih največjih proizvajalcev, kot so Google, Oppo, Apple in ostali, ki imajo podoben kvadratni modul.

Tudi P50 bi naj imel podoben dizajn.

Model Huawei P50 bi naj po informacijah “leakerja Onleaks” imel manjši in bolj kompakten 6,1-inčni ekran, medtem ko naj bi ohranil enak dizajn kamer. Robovi telefona bi lahko bili nekoliko debelejši, saj bo P50 ponudil raven ekran. Na slikah lahko vidimo še “single-hole-punch” kamero na sprednji strani. Za razliko Samsungovega Galaxy S21, ki je plastičen, naj bi Huawei P50 bil narejen iz kovinskega ogrodja in stekla. Obe izpostavljeni napravi naj bi imeli “in-display” čitalec prstnih odtisov in dvojne zvočnike.

Huawei se že nekaj časa, predvsem od spora z ZDA, močno trudi, da bi s svojimi telefoni in ostalo tehnologijo karseda izstopal. Slike in napovedi novih modelov P50 kažejo, da bi se ta trend lahko nadaljeval. Na tak način Huawei skuša ostati zanimiv za kupce, ki pogrešajo Googlov ekosistem.

Ob izidu bo model P50 opremljen s Huaweijevo trgovino AppGallery, ki je v zadnjem letu sicer pridobila nekaj uporabnikov, vendar se še zdaleč ne more primerjati s konkurenco Google Playa. Huawei je med drugim tudi potrdil, da bo na napravah P50 prvič predstavil operacijski sistem Harmony, vsaj na Kitajskem.

Serija P50 je še vedno neuradna in vse informacije niso nujno najbolj točne ali pa morda ne predstavljajo zadnjih oblik naprav. Torej so vse to še vedno špekulacije. Tudi datum izida še ni potrjen, a če sklepamo po tem, da je bil P40 naznanjen konec marca lani, lahko morda pričakujemo podobno časovnico tudi letos.

Vas zanima več iz te teme?
Huawei telefoni Huawei Huawei P50

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

VERLAG DASHOFER d.o.o.

Dunajska cesta 21, 1000 Ljubljana, Tel: 01 434 55 90
Založba Verlag Dashöfer je v Sloveniji prisotna že 15 let. V založbi svetujejo podjetjem na njihovi poslovni poti: ponujajo aktualne in preverjene informacije ter kakovostno svetovanje ... Več
Zlati partner

TELEMACH d.o.o.

Brnčičeva ulica 49a, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 070 700 700
Telemach je eno glavnih telekomunikacijskih podjetij v Sloveniji in hkrati najhitreje rastoči mobilni operater v državi. Uporabnikom ponuja napredne televizijske storitve v ločljivostih ... Več
Zlati partner

EGAL d.o.o.

Litostrojska cesta 56, 1000 Ljubljana, Tel: 05 905 55 35
EGAL, d.o.o., Ljubljana je ekskluzivni zastopnik ameriškega globalnega podjetja Panduit za jugovzhodno in vzhodno Evropo, in sicer so predstavniki v 26 evropskih državah. Panduit ... Več
Zlati partner

PC H.AND d.o.o.

Brezovce 10, 1236 Trzin, Tel: 01 530 08 00
PC H.AND - podjetje s tradicijo Svetovni trg ponuja pravo enciklopedijo izdelkov, med katerimi se težko odločimo. Na pomoč vam priskoči podjetje PC H.AND, ki se lahko pohvali z ... Več