Računalništvo, telefonija
27.01.2021 13:57
Posodobljeno 5 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Huawei MatePad Pro – popolna naprava za zaščito oči

Tablični računalniki so postali popolna naprava za opravljanje običajih dnevnih opravil. A zavedati se moramo, da dolga in intenzivna uporaba katerekoli naprave z zaslonom lahko poškoduje oči, še zlasti naj bi povečevala kratkovidnost med uporabniki. A tudi v tem primeru lahko na pomoč priskoči tehnologija.
Huawei MatePad Pro - popolna naprava za zaščito oči
Huawei MatePad Pro - popolna naprava za zaščito oči

Huawei se zaveda pomena varovanja oči, zato tej težavi namenjena veliko pozornost med načrtovanjem in oblikovanjem vsake nove naprave. Njegov izredno zmogljiv tablični računalnik MatePad Pro ima zato raznovrstne funkcije profesionalne kakovosti, ki skrbijo za zaščito oči, vključno z načinom za optimalni prikaz knjig v elektronski obliki.

Izredno nizke emisije modre svetlobe


Na zdravje oči že sam po sebi blagodejno vpliva velik, 27,43-centimetrski (10,8-palčni) zaslon, saj večja slika pomeni večja besedila in druge elemente slike, to pa manj naprezanja oči. Da je slika ostra, poskrbi ločljivost 2560 x 1600, ki zadostuje za gostoto okoli 280 slikovnih pik na palec, medtem ko za čudovite fotografije in video poskrbi sposobnost celovitega prikaza barvnega obsega DCI-P3. Način udobja (Eye Comfort) filtrira modro svetlobo, ki predvsem v večernih urah lahko slabo vpliva na vaš bioritem. Eye Comfort deluje skladno s tehnologijo za izboljšavo slike ClariVu in je potrjen s strani nemškega inštituta TÜV Rheinland.

Tablični računalnik Huawei vključuje najnovejšo različico sistema EMUI, ki omogoča preprosto vklapljanje in izklapljanje funkcij udobja oči v nadzornem središču naprave. Zdravje oči je sicer pomembno vsem uporabnikov, še zlasti pa bodo napravo znali ceniti študenti in učenci, saj so ti zaradi narave učenja in dela na daljavo obsojeni dlje časa gledati v zaslone.

Več ravni varovanja oči


V tablični računalnik je vgrajena tudi vrsta tipal, ki jih računalnik uporablja za podporo drže, prilagajanje svetilnosti ter opozorila na tresljaje in razdaljo gledanja, ko deluje v otroškem načinu. Ko je vklopljeno opozorilo drže, naprava prek vgrajenih tipal (žiroskopov) zazna, ali otrok tablični računalnik uporablja med bolj priporočljivim sedenjem ali leži – položaj, ki ga želimo čim bolj preprečiti, saj ne vpliva najbolje na zdrav razvoj. Poleg tega računalnik hkrati prilagaja svetilnost zaslona na podlagi podatkov o osvetlitvi okolice, s čimer se izognemo branju v pretemnem okolju. Zanimiva je še ena funkcija, saj otroci radi tablični računalnik uporabljajo v avtomobilih. V primeru vklopljenega opozorila o neravni cesti namreč naprava ob pretiranem tresenju prikaže opozorilo.

Naprezanje oči je dostikrat odvisno od razdalje do zaslona, zato MatePad Pro vključuje možnost opozarjanja nanjo, saj mu vgrajeno tipalo bližine omogoča natančen izračun razdalje do uporabnikovih oči. Vključen pa je tudi način e-knjige, ki s prilagajanjem kontrasta, svetilnosti, ostrine in nasičenosti barv zagotavlja udobno in zdravo izkušnjo branja z zaslona.

Višja učinkovitost s pisalom in tipkovnico


Tablični računalnik MatePad je opremljen s pisalom M-Pencil. Ker razpozna kar 4.096 stopenj pritiska in ima le 20 milisekund zakasnitve, je kot nalašč za skiciranje in risanje, z njim pa lahko ustvarite tudi hitre zapiske, nakupovalne sezname in podobno. Že nameščene aplikacije, kot je na primer Nebo, svinčnik podpirajo in omogočajo, da iz njega iztisnete kar največ.

Ni pa pisalo edini dodatek – v odlično pomoč vam bo tudi pametna fizična tipkovnica, ki hkrati ščiti zaslon pred poškodbami med prenašanjem, ko prenosnik zaprete, pa debelino poveča zgolj za 1,3 mm. Način uporabe tipkovnice prav tako blagodejno vpliva na udobje in zdravje oči, saj napravo lažje postavite v za delo optimalni položaj na primerni razdalji.

Tablični računalnik Huawei MatePad Pro je opremljen s trgovino AppGallery, ki z več kot 650 milijoni uporabnikov velja za eno od treh največjih na svetu, v katerih najdete aplikacije, ki bodo podkrepile raznovrstne talente in ustvarjalne žilice. Dodatno pa vam pri iskanju želenih vsebin na pomoč priskoči še vsestranski iskalnik Petal Search. Z njim lahko poiščete aplikacije, novice, slike in druge priročne informacije, s certifikatom o zaščiti podatkov ePrivacyseal pa zagotavlja več načinov zaščite podatkov, vključno z varnim iskanjem brez beleženja zgodovine in otrokom prijaznega iskanja. Obenem je tablični računalnik Huawei MatePad Pro odličen dodatek ravnokar predstavljenemu vrhunskemu pametnemu telefonu Huawei Mate 40 Pro.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SIDERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SIDERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Sidera logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SIDERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Endava

, ,
Zlati partner

SIDERA d.o.o.

Ulica Gradnikove brigade 11, 1000 Ljubljana, Tel: 031 777 790
O PODJETJU Sidera, ki v latinskem jeziku pomeni zvezda in je nastala v želji, da bi njena ustanoviteljica Urška Ambrož svoje dolgoletno delo v medijih združila s kreativno žilico, ... Več
Zlati partner

T-2 d.o.o

Verovškova ulica 64a, 1000 Ljubljana, Tel: 064 064 064
Za svoje naročnike skrbijo z najsodobnejšimi tehnološkimi rešitvami. Med prvimi v svetu so ponudili storitve prek VDSL tehnologije, kmalu za tem pa so svojo ponudbo razširili ... Več
Zlati partner

AVTERA d.o.o.

Litijska cesta 259, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 585 36 10
Avtera d.o.o. je slovenski zastopnik in distributer nekaterih najpomembnejših blagovnih znamk s področja računalništva, informacijske tehnologije in zabavne elektronike. Trendi ... Več