Računalništvo, telefonija
23.06.2016 13:29

Deli z drugimi:

Share

Huawei MateBook: Kompaktni prenosnik, ki bo Apple spravil na kolena

Prenosnik Huawei MateBook naj bi zlahka opravil s celotno konkurenco.
Prenosnik Huawei MateBook naj bi zlahka opravil s celotno konkurenco.

Podjetje Huawei je najavilo, da bo z začetkom meseca junija začelo s prodajo prenosnega računalnika, ki naj bi zlahka opravil s podjetjem Apple in njegovim prenosnikom MacBook. Tu seveda govorimo o kompaktnem prenosnem računalniku MateBook, ki bo na račun zmogljive strojne opreme zlahka opravil tudi z najtežjimi nalogami. Temu primerna bo tudi maloprodajna cena, saj bo za najzmogljivejšo različico (procesor Intel Core M5, osem gigabajtov sistemskega pomnilnika in 512 gigabajtni pogon SSD) potrebno odšteti dobrega evrskega tisočaka.

Hibridni tablični računalnik Huawei MateBook debeline zgolj 6,9 milimetrov lahko brez težav nadomesti prenosni računalnik, saj je opremljen z 12-palčnim zaslonom ločljivosti 2.160 x 1.440 slikovnih točk, Intelovim procesorjem Core M (M3, M5 ali M7), sistemskim pomnilnikom do kapacitete osem gigabajtov in pogonom Solid State do kapacitete 512 gigabajtov. Tu je na voljo celo digitalno pero, ki močno spominja na tisto, s katerim je opremljen Microsoftov tablični računalnik Surface.

Pri tabličnem računalniku Huawei MateBook najdemo še vse brezžične povezave, vmesnik USB Type-C in kakovostno spletno kamero ločljivosti pet milijonov slikovnih točk. Napolnjena baterija pa zadošča za okoli deset ur avtonomije delovanja. Cena osnovne različice tablice Huawei MateBook je postavljena na preračunanih 620 evrov.


Prijavi napako v članku