Telefoni
26.12.2018 06:08

Deli z drugimi:

Share

Huawei kljub težavam do izjemnega rekorda

Povpraševanje po pametnih mobilnih telefonih Huawei je iz dneva v dan višje.
Povpraševanje po pametnih mobilnih telefonih Huawei je iz dneva v dan višje.

Letošnje leto je bilo za podjetje Huawei nedvomno težko, saj so ga Združene države Amerike obtožile vohunjenja za kitajsko vlado, čeprav dokazov o tem ni. Združenim državam Amerike so nato sledile tudi številne druge države širom sveta, kar je uspešnemu kitajskemu podjetju otežilo tako prodajo telekomunikacijske opreme za hitro mobilno omrežje 5G kot tudi pametnih mobilnih telefonov. Kot pa vse kaže uporabniki storitev mobilne telefonije širom sveta niso sledili neutemeljenim obtožbam, saj je podjetje Huawei v letu 2018 zabeležilo več kot odlično prodajo svojih pametnih mobilnih telefonov, pri tem pa je bil celo podrt rekord podjetja.

Čeprav je podjetje Huawei v letu 2018 načrtovalo, da mu bo v letu 2018 skupno uspelo prodati okoli 180 milijonov pametnih mobilni telefonov, je bilo dostavljenih več kot 200 milijonov naprav širom sveta. To je presenetilo tudi največje poznavalce, in sicer predvsem zaradi številnih omejitev, s katerimi se je uspešno kitajsko podjetje moralo spopadati. K uspešni prodaji pametnih mobilnih telefonov Huawei pa so nedvomno veliko pripomogli modeli P20, Mate 20 in Honor 10, ki nedvomno ponujajo veliko več od konkurence, saj so opremljeni z inovativnimi možnostmi.

Podjetju Huawei je v primerjavi z lanskim letom uspel velik korak naprej, saj mu je v letu 2017 skupno uspelo dostaviti »le« 153 milijonov pametnih mobilnih telefonov, daljnega leta 2010 pa se je ta številka gibala okoli tri milijone. Pri tem velja še omeniti, da je podjetje Huawei trenutno drugi največji svetovni proizvajalec pametnih mobilnih telefonov, obeti za prihodnje pa so še boljši, saj naj bi uspešno kitajsko podjetje kmalu ponudilo v prodajo še boljše mobilne telefone Android.


Prijavi napako v članku