Računalništvo, telefonija
10.05.2016 09:21

Deli z drugimi:

Share

Huawei je pomembno povečal prodajo in tržni delež v prvi četrtini poslovnega leta 2016

Huawei je pomembno povečal prodajo in tržni delež v prvi četrtini poslovnega leta 2016
Huawei je pomembno povečal prodajo in tržni delež v prvi četrtini poslovnega leta 2016

V zadnjem poročilu globalnega trga pametnih telefonov za prvo četrtino leta 2016, sta podjetji Strategy Analytics in International Data Corporation (IDC) uvrstili Huawei na tretje mesto med najbolje prodajanimi izdelovalci naprav po svetu.

Ti podatki prikazujejo rast in zagon podjetja Huawei Consumer Business Group, ki je prodalo več kot 28,3 milijone enot v prvi četrtini leta 2016 in tako zabeležilo kar 64% rast od začetka poslovanja. Predvsem pa je impresivno, da je Huawei edini proizvajalec naprav med top tremi, ki je ohranil hitro rast, saj so se skupne globalne pošiljke pametnih telefonov zmanjšale za 3% v primerjavi s prvo četrtino leta 2015. Huawei je po poročilih GFK analize izvedene v 15 državah oznanil rast tudi v osrednji Evropi in Nordijski regiji.

Novi paradni konji so Huaweiju prinesli uvrstitev med najboljše tri

Sodeč po Huaweijevem fiskalnem poročilu za prvo četrtino leta, je število pošiljk z leti zrastlo na 44%, prodaja pa na 61%. Podatki IDC nakazujejo, da je imel Huawei na koncu prve četrtine 2016, 8,5 % tržni delež, v primerjavi s 5% deležem lansko leto.

V prvi četrtini leta 2016 je Huawei lansiral novega paradnega konja, Huawei P9, ki je opremljen z dvema kamerama, soustvarjenima s svetovno znanim podjetjem Leica. V drugi četrtini leta bo P9 še povečal Huaweijevo rast na globalnem trgu premium pametnih telefonov. Podatki namreč že kažejo, da je P9 v prodaji že presegel svojega prednika, Huawei P8, v prvem tednu od začetka prodaje.

Dinamična rast v osrednji Evropi in Nordijski regiji

Glede na poročila POS meritev GFK analitikov je Huawei, vključno z znamko Honor, v osrednji Evropi in Nordijski regiji zabeležil pozitivno rast: podjetje je v prvi četrtini leta 2016 v regijah doseglo 11.6.% tržni delež, kar obsega 293% povečanje prodaje Huawei in Honor pametnih telefonov v primerjavi s prvo četrtino leta 2015.

GFK je komentiral, da je prodaja Huawei in Honor pametnih telefonov doživela pomembno rast v omenjenih regijah in sicer za 124% na Češkem, za 118% na Danskem, za 512% na Finskem, za 214% v Grčiji, 82% na Norveškem, 883% na Poljskem, 252% v Romuniji in 435% na Švedskem. Tržni delež je izjemno zrastel v Avstriji, s povečanjem za kar 1144%, in tako dosegel 10,3%. Po podatkih je imel Huawei konec lanskega leta 8% tržni delež v Sloveniji, kar je skoraj 400% več kot leto poprej.

Analiza je torej pokazala, da je bila Huaweijeva strategija fokusiranja na premium izdelke in izdelke srednjega razreda uspešna. Glede na poročilo je bil v letu 2015 model P8 lite najbolj prodajan model v Sloveniji, takoj mu sledi model P8. Naročila njunih naslednikov, modelov P9 in P9 Lite so letos impresivna in presegajo 300% rast. Sicer se je skupna prodaja pametnih telefonov Huawei končnim kupcem v Sloveniji v prvih štirih mesecih povečala za skoraj 130%.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SIDERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SIDERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Sidera logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SIDERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku