Telefoni
27.05.2012 18:35

Deli z drugimi:

Share

Oppo Finder: Najtanjši mobilnik na svetu

Mobilnik Oppo Finder bo zlahka zlezel tudi v najtanjši žep!
Mobilnik Oppo Finder bo zlahka zlezel tudi v najtanjši žep!

Mobilnik iPhone 4S meri v debelino 9,3 milimetre, Galaxy S2 ima 8,45 milimetrov, Droid RAZR 7,1 milimetrov, medtem ko se Huawei Ascend P1 S lahko pobaha z debelino borih 6,68 milimetrov. Podjetje Oppo pa je s pripravo pametnega mobilnega telefona Finder postavilo nov rekord. Ta v debelino namreč meri le borih 6,65-milimetrov. S tem je novinec prevzel lovoriko najtanjšega pametnega mobilnega telefona na modrem planetu.

Mobilnik Oppo Finder za tekoče poganjanje operacijskega sistema Android uporablja dvojedrni procesor frekvence 1,5 gigaherca. Pri tem mu je v pomoč še sistemski pomnilnik kapacitete enega gigabajta. Za shranjevanje podatkov je na voljo vgrajeni pomnilnik kapacitete 16 gigabajtov. Tega lahko po potrebi razširimo z uporabo pomnilniške kartice microSD. Ohišje mobilnika Oppo Finder je odporno tako na padce in udarce kot praske.

Za prikazovanje slik je na voljo zaslon Super AMOLED s 4,3-palčno oziroma 10,9-centimetrsko diagonalo. Kakovostno zajemanje nepozabnih trenutkov so inženirji zaupali digitalnemu fotoaparatu ločljivosti osem milijonov točk. Z njim lahko zajemamo videoposnetke do ločljivosti formata 1080p. Za videokonference je na voljo kamera ločljivosti 1,3-milijona točk.

Najtanjši pametni mobilni telefon Oppo Finder bo v deželi zmaja naprodaj v prvi polovici junija. Zanj bodo trgovci zahtevali preračunanih 505 evrov. Trenutno še ni podatkov o tem, ali bo novinec prispel tudi na Staro celino.

Vas zanima več iz te teme?
Huawei telefoni

Prijavi napako v članku