Telefoni
30.08.2013 11:09
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

HTC z lastnim operacijskim sistemom proti Androidu

Podjetje HTC naj bi do konca letošnjega leta pripravilo cenovno ugodne pametne mobilne telefone, ki bodo namesto Androida poganjali lasten mobilni operacijski sistem. Ti bodo sprva naprodaj izključno na kitajskem trgu, čez dobro leto pa bi lahko zašli tudi drugam po svetu.
Novi HTC One bo tako kot Galaxy S4 ponujal uporabniško izkušnjo mobilnikov Google Nexus.
Novi HTC One bo tako kot Galaxy S4 ponujal uporabniško izkušnjo mobilnikov Google Nexus.

Prek kratkim so se na svetovnem spletu pojavile govorice, da naj bi podjetje Samsung že jeseni ponudilo v prodajo prvi pametni mobilni telefon, ki bo temeljil na osnovi mobilnega operacijskega sistema Tizen, ki je dejansko nastal kot »nadomestek« za Android (http://goo.gl/uEvR2y). Pri časopisni hiši Wall Street Journal so prepričani, da se bodo za podobno potezo odločili tudi pri podjetju HTC. Njihovi inženirji naj bi namreč posebej za kitajski trg storitev mobilne telefonije pripravili lasten mobilni operacijski sistem.

Podjetje HTC naj bi lasten mobilni operacijski sistem pripravilo skupaj s kitajskimi oblastmi, in sicer z namenom, da bi bila novost povsem prilagojena lokalnim uporabnikom. Trenutno še ni znano, ali bo telefonski gigant novost pripravil povsem sam ali pa bo šlo le za nekoliko »predelano« različico operacijskega sistema Android. Prvi pametni mobilni telefoni z novim sistemom podjetja HTC naj bi kitajske prodajne police ugledali proti koncu letošnjega leta.

Z lastnim mobilnim operacijskim sistemom bodo najprej opremljeni cenovno ugodni pametni mobilni telefoni, ki bodo naprodaj izključno na kitajskem trgu. Če bo podjetju HTC prodaja šla dobro od rok, bi lahko prvi tovrstni mobilnik zašel na evropska tla že v slabem letu dni.


Prijavi napako v članku