Telefoni
03.10.2012 06:30

Deli z drugimi:

Share

HTC One X+: Najboljši mobilnik doslej

Mobilnik HTC One X+ je nadpovprečno zmogljiv in nadvse všečen na pogled!
Mobilnik HTC One X+ je nadpovprečno zmogljiv in nadvse všečen na pogled!

Podjetje HTC je predstavilo pametni mobilni telefon Android, ki je konkurentom po žilah pognal strah. Tu namreč gre za izdelek, ki mu le redko kateri mobilniki sežejo do kolen. Mobilnik One X+ je namreč tako nadpovprečno zmogljiv kot všečen na pogled. Novi izdelek podjetja HTC bo zato kot nalašč tako za delo kot za preživljanje prostega časa.

Pametni mobilnik One X+ pričakovano temelji na osnovi štirijedrnega procesorja Tegra 3. Ta podatke preračunava pri zavidljivi frekvenci 1,7 gigaherca. Pri tem mu je seveda v pomoč se sistemski pomnilnik kapacitete dveh gigabajtov. Da mobilniku ne bi prehitro pošle moči, skrbi zmogljiva litij-ionska baterija zavidljive kapacitete 2.100 mAh.

Ker prostora za shranjevanje podatkov ni nikoli dovolj, je HTC novinca opremil z vgrajenim pomnilnikom kapacitete 64 gigabajtov. Na voljo je še reža za pomnilniško kartico microSD. Celoto zaključujeta še zaslon s 4,7-palčno oziroma 11,9-centimetrsko diagonalo in mobilni operacijski sistem Android 4.1 Jelly Bean z grafičnim vmesnikom Sense 4+. Tu seveda ne gre spregledati fotoaparat ločljivosti osem milijonov točk.

Supermobilnik HTC One X+ bo v Evropi na voljo že oktobra. Ta bo zašel tudi v naše kraje. Podjetje HTC zaenkrat ostaja skrivnostno glede maloprodajne cene. Upajmo, da ta vendarle ne bo previsoka za obubožan slovenski žep.


Prijavi napako v članku