Telefoni
22.07.2012 14:42

Deli z drugimi:

Share

HTC napovedal Jelly Bean za mobilnike družine One

Android 4.1 Jelly Bean postavlja nove standarde na področju mobilnih operacijskih sistemov!
Android 4.1 Jelly Bean postavlja nove standarde na področju mobilnih operacijskih sistemov!

Uporabniki mobilnih naprav z nestrpnostjo pričakujejo prihod naslednje različice operacijskega sistema Android. Govora je seveda o operacijskem sistemu Android 4.1, poznanem tudi pod imenom Jelly Bean. Prihajajo tudi že napovedi, na katerih napravah bo nadgradnja možna. Podjetje HTC je napovedalo, da bo nadgranja zagotovo možna na njihovih mobilnikh One X, One XL, ter One S. Kdaj točno bo mogoča, pa iz podjetja niso razkrili. To informacijo lahko pričakujemo v kratkem.

Žal pa lastniki modela One V, ki je po specifikacijah izmed četverice mobilnikov iz linije One najšibkejši, ne bodo deležni uradne nadgradnje na Jelly Bean. Lahko pa pričakujemo, da jo bodo deležni lastniki nekaterih drugih HTC-jevih pametnih telefonov. Kateri bodo to, pa za zdaj še ni znano.

Naj na kratko še omenimo, kaj bo operacijski sistem Jelly Bean sploh prinesel mobilnim napravam. Med drugim bo omogočal lažjo organizacijo map in ikon, glasovni narek brez interneta, aplikacijo za takojšnje urejanje fotografij, izboljšan prikaz obvestil, prenovljeno digitalno asistentko, ki deluje na enak način kot Applova Siri, prenovljeno funkcionalnost Google Now ter pametnejši sistem posodabljanja aplikacij. Več o operacijskem sistemu Jelly Bean si lahko preberete na internetnem naslovu http://goo.gl/ql9z7.


Prijavi napako v članku