Tablični računalniki
23.06.2011 17:30
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

HTC Flyer: HTC in Projekt27 predstavila (Po)vesti

HTC in Projekt27 predstavila portal z vsebinami prilagojenimi posebej za tablico HTC Flyer.
HTC Flyer
HTC Flyer

HTC je v vinoteki in café galeriji Maximal premierno na slovenskem trgu predstavilo dolgo pričakovano tablico HTC Flyer. Istočasno so na njem v sodelovanju s Projektom27 predstavili enkratno aplikativno rešitev, ustvarjeno posebej za tablico HTC Flyer. Gre za zbirko besedil, ki so prišla izpod peres izbranih enajstih slovenskih piscev in ki bodo pod naslovom (Po)vesti bralcem na voljo v ekskluzivni izdaji zgolj na tablici HTC Flyer, aplikacija pa bo kmalu na voljo tudi v spletni trgovini Android market, pripravili pa so jo ustvarjalci Projekta27.

Dolgo pričakovana tablica HTC Flyer je torej naposled prišla tudi na slovenski trg. HTC Flyer je nekakšen hibrid pametnega telefona in klasične tablice, kar gre pripisati predvsem sedempalčnemu (17,8-centimetrskemu) zaslonu. Po pravici povedano, je zaslon malo majhen za resno brskanje in malo velik za resno mobilnost, verjetno pa se najde kdo, ki mu ustreza prav to. Aplikacije tečejo gladko predvsem zaradi operacijski sistem Android 2.4, ki ga ob podpori gigabajta pomnilnika poganja 1,5-gigaherčni procesor.

Je pa nekaj povsem zanimivega pri HTC Flyer, saj saj se od drugih tablic loči po tem, da združuje interakcijo pisala in dotika. Ne pozabimo niti na dve kameri z 1,3M (spredaj) ter petimi megapiksli (zadaj), ki pa roko na srce, ne naredita revolucionarne slike. 4.000-miliamperska baterija, naj bi uporabnikom omogočala tudi do štiri ure neprestanega predvajanja video vsebin, kar pa zagotovo je zavidljiv podatek! Še nekaj, HTC Flyer je prav lepa naprava.

Kratka besedila, ki so si jih obiskovalci lahko »iz prve roke« prebrali na tablicah HTC Flyer, so ekskluzivno napisali Vesna Milek, Nada Vodušek, Leon Magdalenc, Bojana Leskovar, Tadej Zupančič, Danaja Vegelj, Eva Domijan, Nika Urbas, Romana Lilić, Ekoas in Lara Baruca, v sodelovanju in pod idejnim ter tehnološkim vodstvom Barbare Žnidar, Saša Radoviča in Petre Mišič, ustvarjalcev Portala27.com.


Prijavi napako v članku