Računalništvo, telefonija
12.08.2008 07:46

Deli z drugimi:

Share

HP utrjuje svoj tržni položaj v Sloveniji

Po raziskavi podjetja IDC je HP v Sloveniji v drugem četrtletju leta 2008 dosegel odlične rezultate v vseh segmentih osebnih računalnikov in standardnih strežnikov. HP je osvojil prvo mesto med vsemi ponudniki na področjih osebnih in prenosnih računalnikov ter standardnih strežnikov. S tem HP nadaljuje odlične rezultate na slovenskem trgu, kjer je že več četrtletij vodilni ponudnik tehnoloških rešitev za podjetja in posameznike.

Na področju vseh osebnih računalnikov (namiznih in prenosnih) je HP dosegel 34,1-odstotni tržni delež, kar predstavlja 19-odstotno rast v primerjavi z enakim obdobjem v letu 2006. Pri tem je podjetje raslo hitreje kot trg, ki je dosegel 15,1-odstotno rast. Prav tako ima HP skoraj štirikrat večji tržni delež kot drugi največji ponudnik na trgu.

Na področju namiznih računalnikov je HP osvojil 25-odstotni tržni delež, kar je več kot dvakrat več kot drugi največji ponudnik v Sloveniji. V segmentu prenosnih računalnikov je HP z 39,5-odstotno rastjo v primerjavi z enakim obdobjem leto prej osvojil 45,9-odstotni tržni delež, kar je skoraj 4,5-krat več kot drugi največji ponudnik. Tudi na tem področju je HP presegel rast celotnega trga, ki se je sicer povečal za 36,1 odstotka.

Vodilno vlogo na področju osebnih sistemov je HP dopolnil tudi z odličnim rezultatom na področju standardnih strežniških rešitev x86 za podjetja, kjer že več četrtletij zapored ohranja vodilni položaj v Sloveniji. Na področju standardnih strežnikov, ki ga IDC spremlja v Sloveniji, je HP namreč dosegel 24,8-odstotno letno rast in 57,8-odstotni tržni delež, s čimer potrjuje privlačnost svojih tehnoloških rešitev za podjetja, ki iščejo učinkovite rešitve za poslovne izzive.


Prijavi napako v članku