Telefoni
11.05.2019 09:01

Deli z drugimi:

Share

HMD Global in Xiaomi kot prava razkrila telefone, ki bodo prejeli novi Android Q!

Novi Android Q prinaša zvrhan koš novih in nadvse uporabnih možnosti.
Novi Android Q prinaša zvrhan koš novih in nadvse uporabnih možnosti.

Na svetovnem spletu se govori le še o novem mobilnem operacijskem sistemu Android Q, saj bo po mnenju strokovnjakov nedvomno igral pomembno vlogo na področju mobilnih naprav. Ključna prednost novosti je namreč privzeta podpora za mobilne naprave, ki so opremljene s prepogljivimi zasloni. Z njegovo pomočjo bo mogoče sočasno izvajati več opravil hkrati, mobilne aplikacije pa se bodo samodejno prilagajale trenutni velikosti zaslona. Novi Android Q je seveda povsem prilagojen pametnim mobilnim telefonom s podporo hitremu mobilnemu omrežju 5G, hkrati pa prinaša precejšnje izboljšave tudi na področju varnosti in zaščite osebnih podatkov uporabnikov mobilnih naprav.

Ker se železo kuje dokler je vroče ne preseneča, da sta podjetji HMD Global in Xiaomi kot prvi razkrili seznam pametnih mobilnih telefonov, ki bodo prejeli nadgradnjo na novi Android Q, pri čemer bo končna različica novosti po vsej verjetnosti nared med avgustom in septembrom letos. Podjetje HMD Global bo združljivost z novincem zagotovil le za en pametni mobilni telefon, in sicer Nokia 8.1, uporabniki pametnih mobilnih telefonov Xiaomi pa bo bodi imeli nekoliko več sreče. Z novim mobilnim operacijskim sistemom Android Q bodo namreč združljivi telefoni Xiaomi Mi 9 in Mi Mix 3 5G.

Pametni mobilni telefoni Nokia 8.1 ter Xiaomi Mi 9 in Mi Mix 3 5G bodo seveda najprej prejeli poskusno različico novega Android Q, ki bo bolj kot ne primerna predvsem za naprednejše uporabnike. Xiaomi je za ta namen pripravil celo spletno stran, ki je dosegljiva na povezavi https://www.mi.com/global/androidqbeta/. Običajni uporabniki pa kot že rečeno bodo na stabilno različico novosti morali počakati so meseča avgusta oziroma najkasneje do septembra.


Prijavi napako v članku