Digitalizacija
Življenjski slog
13.06.2022 07:54

Deli z drugimi:

Share

Hitro in praktično plačevanje z mobitelom

Pametni mobiteli in aplikacije spreminjajo podobo plačevanja. Zakaj bi ob spletnem (ali fizičnem) plačilu po žepih in denarnici iskali kartice, če lahko vse opravite z mobitelom?
Foto: VALÚ
Foto: VALÚ

Plačevanje z mobitelom in primerno aplikacijo oziroma storitvijo, ki stoji za njo, je lahko otročje lahko. In prav z odličnim uporabniškim vmesnikom, ki je priročen in hiter, se lahko pohvali VALÚ. Omogoča torej plačevanje z mobitelom, ki je naš najzvestejši spremljevalec in je zato vedno pri roki.

Hitro in praktično

Odličnost uporabniške izkušnje se še posebej pokaže na primeru spletnega plačevanja. Ta je v primerjavi s kartičnim plačevanjem bistveno hitrejša, varnejša in enostavnejša. Vsi, ki nakupujete na spletu, veste, da je ob plačilu s kartico vedno treba iti do denarnice, najti kartico, opraviti plačilo in pri tem prepisovati številke s kartice ter jo vrniti nazaj na svoje mesto. Z VALÚ-jem pa vam ni potrebno niti vstati s kavča, saj preprosto poskenirate QR kodo in potrdite plačilo. Poglejmo podrobneje.

Postopek plačila z mobitelom in VALÚ-jem prek spleta je vedno enak – ne glede na spletno stran, na kateri ste. Preprosto odprete aplikacijo VALÚ na svojem mobitelu in izberete plačilo s kodo. QR kodo skenirate ali jo vnesete v aplikacijo in na koncu vse skupaj potrdite. V aplikaciji se seveda prikaže tudi potrdilo o plačilu. Rešitev je izjemno hitra in praktična.

Mesečni limit, s katerim najenostavneje polnite svoj račun VALÚ

VALÚ Moneto uporabniki pri operaterju prejmete kot dodatno storitev ob sklenitvi naročniškega razmerja za mobilno številko. V svoji VALÚ denarnici imate na začetku določen mesečni limit. Ta višina se lahko od operaterja do operaterja razlikuje. Pri Telekomu Slovenije, na primer, znaša do 160 evrov, ki jih lahko naročnik porabi v enem mesecu. Hkrati lahko tudi nastavi oziroma zaprosi za višji znesek limita. Uporabniki aplikacije VALÚ največkrat s svojim limitom VALÚ Monete napolnijo svoj račun VALÚ.

Strošek porabe VALÚ Monete se obračuna na naslednjem mesečnem računu za telekomunikacijske storitve.

Več kot 110.000 uporabnikov

Vseh VALÚ uporabnikov je danes že več kot 110.000, ti pa opravijo več kot 2 milijona uspešnih transakcij na leto. Vsak mesec se jim pridruži več kot 2.000 novih uporabnikov. Uporabniki lahko z VALÚ-jem plačujejo na več kot 3.500 plačilnih mestih, od tega je več kot 600 spletnih plačilnih mest, kjer uporabniku, kot že omenjeno, omogočajo še posebej praktično izkušnjo plačila s QR kodo. Pri VALÚ-ju vedo, da je hitrost pri plačilih za uporabnika pomembna.

Kje vse lahko plačujete z VALÚ-jem?

Z mobitelom in VALÚ-jem lahko plačujete v Mercatorju, na Petrolu, OMVju, v Telekomovih centrih, Tušu, v trafikah 3DVA, na Pošti Slovenije, v trgovinah Mana, Mcdonald’su, Pečjaku, Cacau, Eurospinu, na parkomatih, pa v lekarnah, na spletnih straneh upravnih enot in povsod, kjer najdete oznako VALÚ.

Ste pogrešali možnost, da bi z VALÚ-jem plačali prevzem paketa, ki vam ga dostavi GLS ali DPD? Odslej je mogoče tudi to!

VALÚ ima tudi debetno kartico VALÚ Mastercard, ki poveča možnost plačevanja na več kot 53 milijonih prodajnih mest z oznako MC.

Potrebujete vozovnico za vlak ali koncertno vstopnico? Tu je VALÚ Market

VALÚ Market je trgovina znotraj aplikacije VALÚ, ki omogoča nakupe vozovnic za vlak, mestni avtobus in tudi za smučišča, pa vstopnice za koncerte in tekme ter različne vrednostne kartice. V aplikaciji VALÚ lahko v Marketu najdete tudi Paysafecard, vrednostnice za predplačniške mobilne številke in drugo. Nakupi so vedno varno shranjeni v vašem mobitelu.

Več informacij najdete na spletni strani www.valu.si.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
finance

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem TELEKOM SLOVENIJE d.d.
Za več informacij so vam na voljo pri TELEKOM SLOVENIJE d.d.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Telekom Slovenije tudi v najnovejši kampanji za poslovne uporabnike nadaljuje uspešno sodelovanje s slovenskimi glasbeniki

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem TELEKOM SLOVENIJE d.d.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

NARVIS d.o.o.

Cesta XIV. divizije 5, 2000 Maribor, Tel: 02 620 35 90
Potrebujete kakovostne IT storitve, računalniško podporo in poslovne IT rešitve na ključ? Podjetje Narvis d.o.o. z najsodobnejšimi znanji zagotavlja kakovostno delovanje IT opreme ... Več

ATELJE HERTIŠ d.o.o.

Laznica 63, 2341 Limbuš, Tel: 02 663 30 03
Se trudite povečati prodajo in privabiti nove stranke? Zakaj ne bi kar izkoristili promet, ki gre mimo vašega podjetja? Ali pa enostavno pritegnili obiskovalce določenega dogodka? ... Več

M-SISTEM d.o.o.

Pot na Drenikov vrh 12, 1000 Ljubljana, Tel: 041 693 934
Nov IT sistem, bodisi strojni ali programski, je lahko velika naložba. Da bi jo karseda najbolje izkoristili, je pomembno, da izberete pravega IT dobavitelja in ponudnika programskih ... Več

OBLIKOVANJE.COM

Slovenska ulica 25, 9000 Murska Sobota, Tel: 02 522 14 21
Podjetje Oblikovanje.com je v slovenskem računalniškem prostoru prisotno že od samega začetka. Z več kot 20 leti izkušenj ter s strategijo kakovostnega poslovanja in storitev ... Več