Namizni računalniki
27.03.2011 12:15

Deli z drugimi:

Share

Hitrejši iMaci prihajajo v mesecu maju ?

V začetku maja je pričakovati osveženo linijo iMacov, kateri bi morali imeti tudi vmesnik Thunderbolt.
V začetku maja je pričakovati osveženo linijo iMacov, kateri bi morali imeti tudi vmesnik Thunderbolt.

Potem ko je bila pred kratkim prenovljena linija prenosnih računalnikov MacBook Pro, se strojna osvežitev obeta tudi namiznim modelom Apple iMac, ki bodo tako postali še hitrejši. Medtem ko zunanji izgled ne bo doživel drastičnih sprememb, pa za preoblikovanje strojne konfiguracije tega ne moremo reči, saj bodo na sceno stopili Intelovi Sandy Bridge procesorji in pred kratkim predstavljen vmesnik Thunderbolt.

Zadnja osvežitev iMacov se je zgodila lansko leto, ko je Apple končno opustil procesorje Core 2 Duo in jih zamenjal z Core i3 in i5 v šibkejših modelih in z quad-core i5s in i7s v sistemih višjega cenovnega razreda. Prvi Sandy Bridge opremljeni računalniki Apple so izšli v februarju, v obliki posodobljenih MacBook Projev, ki so bili tudi prvi, ko se je vgrajevalo quad-core procesorje.

Ostale specifikacije, kot je izbira grafičnih procesorjev, so zaenkrat še neznanka. Applova linija računalnikov iMac je bila nazadnje osvežena julija lani, medtem ko se v letošnjih govoricah kot čas predstavitve novitet omenja mesec maj.

Vas zanima več iz te teme?
Apple računalniki

Prijavi napako v članku