Življenjski slog
28.03.2023 07:25

Deli z drugimi:

Share

Hiše, ki so garancija za zadovoljstvo

Gradnja hiše je običajno enkraten življenjski projekt, zato moramo pri izbiri ponudnika igrati na preverjene karte s tradicijo, zahtevati kakovost in gradnjo, ki sledi času, v katerem živimo.
Foto: RIHTER
Foto: RIHTER

Ne glede na to, ali razmišljamo o najmodernejši hiši, ki jo bomo opremili z vso razpoložljivo  moderno tehnologijo ali o domu, v katerem bo najpomembneje, da se bomo počutili domače in varno, lahko izpostavimo pet točk, ki so ključne, kadar se odločamo za pravega ponudnika.

Ponudnik, ki je med vodilnimi na trgu

Če se odločimo za ponudnika, ki je na trgu že dlje časa, hkrati pa med vodilnimi na trgu, s tem na nek način »kupimo« tudi znanje, garancijo in zaupanje. Podjetje RIHTER se z dolgoletno tradicijo gradnje montažnih hiš uvršča med najpomembnejše proizvajalce lesenih montažnih skoraj nič-energijskih hiš. Gradijo okolju in zdravju prijazne ter energijsko varčne hiše.  Razvili so lastne konstrukcijske sisteme za montažno gradnjo, ki se ponašajo s certifikatom Passivhaus Instituta iz Darmstata v Nemčiji, ki zagotavlja, da so Rihterjevi pasivni objekti grajeni v skladu z najvišjimi energetskimi standardi, ter z Evropsko tehnično oceno (CE znak), kar daje jamstvo varnosti in kakovosti. Plod dobro izobražene in usposobljene ekipe je tudi načrtovanje in gradnja najzahtevnejših ter tehnološko najnaprednejših lesenih montažnih objektov. Podjetje je v svoje poslovanje in izdelke že vneslo principe trajnostne gradnje.

Vse na enem mestu

Ko se ljudje lotimo praktično kateregakoli projekta in iščemo ponudnika, je zadnje, kar si želimo, vrsta različnih izvajalcev za posamezna dela, njihovo iskanje in usklajevanje. Podjetje RIHTER nam tudi tu prihrani marsikateri siv las, saj so svoje delovanje skozi leta dopolnjevali tako, da danes nudijo celostne storitve – vse na enem mestu: od nakupa parcele, individualne arhitekturne zasnove objekta, pa vse do izdelave projektne dokumentacije in pridobitve gradbenega dovoljenja ter izgradnjo objekta na ključ. Naposled uredijo še vse, kar je potrebno za izdajo uporabnega dovoljenja za zgrajeni objekt (pri izvedbi hiše ‘na ključ’). Za naročnike to pomeni predvsem velik prihranek časa, kvalitetnejšo izvedbo ter izogibanje težavam pri gradnji.

Obenem svojim kupcem zagotavljajo bivanjsko izkušnjo, ki jo oblikujejo z implementacijo najsodobnejših arhitekturnih, tehnoloških in trajnostnih rešitev. Pozneje za stranke skrbijo tudi v obliki vzdrževanja njihove hiše skozi celoten življenjski cikel.


Individualizacija vse do pametnih inštalacij

Poleg naštetega RIHTER hiše v sebi nosijo pečat unikatnosti. Naročnikom pri zasnovi sanjske hiše omogočajo popolno individualnost ter prilagodljivost. Za ta namen uporabljajo najsodobnejšo tehnologijo modeliranja zgradb, tako da s pomočjo 3D modela skonstruirajo povsem individualne montažne hiše. V montažne hiše na željo naročnikov vgrajujejo tudi pametne inštalacije, ki nudijo najvišjo raven bivanjskega udobja.

Stalno uvajanje novosti, kot je Zeroenergy

Zgodba ne bi bila tako uspešna, če ne bi temeljila na nenehnih izboljšavah obstoječih procesov, razvoju novih sistemov gradnje ter nenehnemu izobraževanju zaposlenih. K temu dodajajo principe trajnostne gradnje. Z naprednim konceptom Zeroenergy omogočajo pokritje deleža stroškov, ki nastajajo zaradi porabe energije. Zasnovan je tako, da so k tehnološko dovršenim konstrukcijskim sistemom, ustrezno izbranemu stavbnemu pohištvu ter najnaprednejšim sistemom ogrevanja in prezračevanja dodali še zeleno energijo s sončnimi elektrarnami na strehah hiš ter s tem pokrili vse stroške za bivanje (ogrevanje, hlajenje, prezračevanje, sanitarno vodo, elektriko). Če se lastniki odločijo še za e-mobilnost, jim ta koncept gradnje hiše omogoča dobršen del pokritja stroška energije tudi na področju mobilnosti, saj podjetje RIHTER spodbuja ter izvaja namestitev e-polnilnic in e-hranilnikov v svoje montažne hiše.

Družinsko podjetje kot dodana vrednost

V družinskih podjetjih je pripadnost poslu najvišje na vrednostni lestvici. Velika prilagodljivost glede časa, namenjenega kupcem, skrbne preučitve vloženih sredstev v gradnjo slehernega objekta, ter skupno prizadevanje za rast in razvoj podjetja so njihove poglavitne vrednote. Njihovo glavno merilo je osredotočenost na uporabnika, saj vsak projekt temelji na tesnem sodelovanju s kupcem z upoštevanju njegovih individualnih želja in potreb v novem domu.

Več najdete na spletni strani www.rihter.si (P.R.)


Prijavi napako v članku
Članek je pripravljen v sodelovanju s podjetjem RIHTER hiše.
Vas zanima več iz te teme?
pametni dom


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SI SPLET d.o.o.

Ukmarjeva ulica 4, 1000 Ljubljana, Tel: 01 428 94 66
O podjetju Si splet V podjetju Si splet d. o. o. od leta 2001 tržimo varnostne rešitve na področju informacijskih tehnologij. V letu 2003 smo pridobili ekskluzivno partnerstvo ... Več
Zlati partner

E-športna zveza Slovenije (EŠZS)

Zvezda 19, 1000 Ljubljana,
E-šport je v preteklem desetletju doživel izjemno rast, tako glede gledanosti, raznovrstnosti in prihodkov. Povečana gledanost, k čemer so prispevale platforme za pretakanje vsebin ... Več
Zlati partner

MIKROCOP d.o.o.

Ulica Ambrožiča Novljana 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 587 42 80
Mikrocop je vodilni ponudnik celovitih IT rešitev in storitev za digitalno poslovanje. S povečevanjem učinkovitosti in zagotavljanjem zakonske skladnosti podpira podjetja na ... Več
Zlati partner

TEKSEL d.o.o.

Tržaška cesta 132, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 77 25
Skoraj vsak mora vsebino, namen in vrednost svojega dela sporočiti strankam, obiskovalcem ali sodelavcem. Multimedijska oprema z integriranimi avdio in video funkcijami pomaga širiti ... Več