Življenjski slog
28.03.2023 07:25

Deli z drugimi:

Share

Hiše, ki so garancija za zadovoljstvo

Gradnja hiše je običajno enkraten življenjski projekt, zato moramo pri izbiri ponudnika igrati na preverjene karte s tradicijo, zahtevati kakovost in gradnjo, ki sledi času, v katerem živimo.
Foto: RIHTER
Foto: RIHTER

Ne glede na to, ali razmišljamo o najmodernejši hiši, ki jo bomo opremili z vso razpoložljivo  moderno tehnologijo ali o domu, v katerem bo najpomembneje, da se bomo počutili domače in varno, lahko izpostavimo pet točk, ki so ključne, kadar se odločamo za pravega ponudnika.

Ponudnik, ki je med vodilnimi na trgu

Če se odločimo za ponudnika, ki je na trgu že dlje časa, hkrati pa med vodilnimi na trgu, s tem na nek način »kupimo« tudi znanje, garancijo in zaupanje. Podjetje RIHTER se z dolgoletno tradicijo gradnje montažnih hiš uvršča med najpomembnejše proizvajalce lesenih montažnih skoraj nič-energijskih hiš. Gradijo okolju in zdravju prijazne ter energijsko varčne hiše.  Razvili so lastne konstrukcijske sisteme za montažno gradnjo, ki se ponašajo s certifikatom Passivhaus Instituta iz Darmstata v Nemčiji, ki zagotavlja, da so Rihterjevi pasivni objekti grajeni v skladu z najvišjimi energetskimi standardi, ter z Evropsko tehnično oceno (CE znak), kar daje jamstvo varnosti in kakovosti. Plod dobro izobražene in usposobljene ekipe je tudi načrtovanje in gradnja najzahtevnejših ter tehnološko najnaprednejših lesenih montažnih objektov. Podjetje je v svoje poslovanje in izdelke že vneslo principe trajnostne gradnje.

Vse na enem mestu

Ko se ljudje lotimo praktično kateregakoli projekta in iščemo ponudnika, je zadnje, kar si želimo, vrsta različnih izvajalcev za posamezna dela, njihovo iskanje in usklajevanje. Podjetje RIHTER nam tudi tu prihrani marsikateri siv las, saj so svoje delovanje skozi leta dopolnjevali tako, da danes nudijo celostne storitve – vse na enem mestu: od nakupa parcele, individualne arhitekturne zasnove objekta, pa vse do izdelave projektne dokumentacije in pridobitve gradbenega dovoljenja ter izgradnjo objekta na ključ. Naposled uredijo še vse, kar je potrebno za izdajo uporabnega dovoljenja za zgrajeni objekt (pri izvedbi hiše ‘na ključ’). Za naročnike to pomeni predvsem velik prihranek časa, kvalitetnejšo izvedbo ter izogibanje težavam pri gradnji.

Obenem svojim kupcem zagotavljajo bivanjsko izkušnjo, ki jo oblikujejo z implementacijo najsodobnejših arhitekturnih, tehnoloških in trajnostnih rešitev. Pozneje za stranke skrbijo tudi v obliki vzdrževanja njihove hiše skozi celoten življenjski cikel.


Individualizacija vse do pametnih inštalacij

Poleg naštetega RIHTER hiše v sebi nosijo pečat unikatnosti. Naročnikom pri zasnovi sanjske hiše omogočajo popolno individualnost ter prilagodljivost. Za ta namen uporabljajo najsodobnejšo tehnologijo modeliranja zgradb, tako da s pomočjo 3D modela skonstruirajo povsem individualne montažne hiše. V montažne hiše na željo naročnikov vgrajujejo tudi pametne inštalacije, ki nudijo najvišjo raven bivanjskega udobja.

Stalno uvajanje novosti, kot je Zeroenergy

Zgodba ne bi bila tako uspešna, če ne bi temeljila na nenehnih izboljšavah obstoječih procesov, razvoju novih sistemov gradnje ter nenehnemu izobraževanju zaposlenih. K temu dodajajo principe trajnostne gradnje. Z naprednim konceptom Zeroenergy omogočajo pokritje deleža stroškov, ki nastajajo zaradi porabe energije. Zasnovan je tako, da so k tehnološko dovršenim konstrukcijskim sistemom, ustrezno izbranemu stavbnemu pohištvu ter najnaprednejšim sistemom ogrevanja in prezračevanja dodali še zeleno energijo s sončnimi elektrarnami na strehah hiš ter s tem pokrili vse stroške za bivanje (ogrevanje, hlajenje, prezračevanje, sanitarno vodo, elektriko). Če se lastniki odločijo še za e-mobilnost, jim ta koncept gradnje hiše omogoča dobršen del pokritja stroška energije tudi na področju mobilnosti, saj podjetje RIHTER spodbuja ter izvaja namestitev e-polnilnic in e-hranilnikov v svoje montažne hiše.

Družinsko podjetje kot dodana vrednost

V družinskih podjetjih je pripadnost poslu najvišje na vrednostni lestvici. Velika prilagodljivost glede časa, namenjenega kupcem, skrbne preučitve vloženih sredstev v gradnjo slehernega objekta, ter skupno prizadevanje za rast in razvoj podjetja so njihove poglavitne vrednote. Njihovo glavno merilo je osredotočenost na uporabnika, saj vsak projekt temelji na tesnem sodelovanju s kupcem z upoštevanju njegovih individualnih želja in potreb v novem domu.

Več najdete na spletni strani www.rihter.si (P.R.)


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
pametni dom


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MA-KO d.o.o.

Tovarniška cesta 2b, 5270 Ajdovščina, Tel: 05 368 11 10
Se sprašujete, kako najti najboljšega ponudnika računalniških sistemov in storitev? Kriteriji dolgoletne izkušnje, kakovostne storitve in zadovoljstvo strank takoj obrodijo ... Več
Zlati partner

COPIA BIRO d.o.o.

Koprska ulica 106b, 1000 Ljubljana, Tel: 01 242 58 00
Podjetje Copia biro d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 2012. Od leta 1980 do leta 2012 je delovalo kot sektor v okviru podjetja Copia d.o.o. Leta 2013 so se preselili v poslovne prostore ... Več

MLACOM d.o.o.

Pot heroja Trtnika, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 500 87 75
Tehnologija se nezadržno razvija naprej. Za vogalom je vedno novo odkritje, ki lahko spremeni tako zasebna kot poslovna okolja. Eden največjih izumov je zagotovo računalnik, ki ... Več

MegaSbajt, Sebastjan Sumina s.p.

Pot za Stan 16, 1351 Brezovica pri Ljubljani, Tel: 041 241 455
MegaSbajt je mlado podjetje, ki je ambiciozno pristopilo k izvajanju računalniških storitev in prodaje na področju informacijske tehnologije. Na podlagi strokovno in hitro izvedenih ... Več