Računalništvo, telefonija
27.06.2010 08:41

Deli z drugimi:

Share

HP prevzel še podjetje Melodeo

Hewlett-Packard preži za dobrimi podjetji.
Hewlett-Packard preži za dobrimi podjetji.

Podjetje Hewlett-Packard širi svoje lovke. Iz podjetja je namreč prišla vest, da so kupili podjetje Melodeo, informacij o višini tega nakupa pa niso podali. Pri podjetju Hewlett-Packard so z nakupom seveda zelo zadovoljni, saj se zavedajo potenciala tehnologije, ki jo ponuja Melodeo.

Podjetje Melodeo je znano po svojem servisu nuTsie, ki uporabnikom omogoča, da si svojo iTunes kolekcijo iz računalnika predvajajo na svojem mobilnem telefonu. Uporabniki morajo najprej izvoziti svojo listo skladb v nuTsie, ta pa jim jih za tem predvaja na njihovem mobilnem telefonu. Na ta način uporabnikom skladb ni potrebno imeti nameščenih direktno na mobilnem telefonu.

Z nutSiejem uporabniki niso omejeni le na poslušanje samo svoje liste skladb, ampak lahko poslušajo tudi prijateljeve ali pa tiste, ki so jih pripravili v podjetju Melodeo. Aplikacija nuTsie je na voljo tako rekoč za vse glavne platforme (Android, Windows Mobile, BlackBerry …).

Sicer pa to ni edini nakup, ki ga je podjetje Hewlett-Packard opravilo v zadnjem času. Spomnimo, da je Hewlett-Packard pred dvema mesecema kupil nekdaj zelo veliko podjetje Palm. Gre za podjetje, ki je bilo nekoč poznano predvsem po dlančnikih, danes pa ga med drugim poznamo tudi po mobilnih telefonih. O tej kupčiji je bilo takrat več znanega. Hewlett-Packard je za nakup odštel 1,2 milijarde dolarjev (910 milijonov evrov).


Prijavi napako v članku