Računalništvo, telefonija
09.09.2006 11:18

Deli z drugimi:

Share

HERMES SoftLab odkupil večinski delež v podjetju Virtual Team

HERMES SoftLab Ljubljana je objavil, da je družba odkupila večinski delež podjetja Virtual Team in tako postala edini lastnik podjetja. Podjetje Virtual Team se je preimenovalo v HERMES SoftLab d.o.o., Srbija.

Virtual Team d.o.o. Kragujevac sta leta 2005 ustanovila HERMES SoftLab in Virtual Team kot nadaljevanje večletnega poslovnega sodelovanja pri številnih projektih na področju razvoja programske opreme in IT rešitev. Odločitev za popoln odkup skupnega podjetja je skladna s strategijo poslovanja HERMES SoftLaba, ki predvideva okrepljeno širjenje poslovanja v jadranski regiji.

Cilj HERMES SoftLaba v Srbiji je intenzivnejša rast na srbskem trgu IT rešitev. S ponudbo na področjih elektronskega poslovanja, razvoja in integracije aplikacij ter upravljanja IT storitev želi podjetje postati pomemben dobavitelj za telekomunikacijska podjetja, finančne institucije, javno upravo in večja podjetja. Podjetje trenutno zaposluje 20 razvojnih inženirjev z večletnimi izkušnjami s področja razvoja programske opreme. Specializirano je za razvoj mobilnih aplikacij, izgradnjo aplikacij po meri ter za razvoj programske opreme v .NET okolju. Sedež podjetja je v Kragujevcu s prodajno pisarno v Beogradu, vodil pa ga bo dosedanji direktor Vladan Atanasijević.

Peter Testen, predsednik uprave in glavni izvršni direktor HERMES SoftLaba: »Nakup Virtual Teama je nadgradnja našega dosedanjega sodelovanja. Podjetje smo odkupili zaradi odličnih referenc na področju razvoja programske opreme, kompetenc, ki jih imajo njihovi zaposleni, in ambicioznih poslovnih načrtov skupine v regiji. Pri razvoju poslov na lokalnem trgu bo HERMES SoftLab Srbija deležen podpore celotne skupine HERMES SoftLab, enega največjih regionalnih podjetij za IT rešitve in razvoj programske opreme, kar daje srbskemu podjetju dodatno kredibilnost, lokalnim strankam pa garancijo za kakovostne IT rešitve in storitve. Načrtujemo intenzivno rast podjetja, tako po prihodkih kot zaposlenih. Želimo si, da bo srbsko IT znanje, ki je zbrano v podjetju, uspešno in dolgoročno prispevalo k hitrejšemu razvoju gospodarstva v Srbiji.«

Vladan Atanasijević, direktor HERMES SoftLab Srbija: »Pripojitev Virtual Teama v skupino HERMES SoftLab predstavlja za nas potrditev, da smo preteklih 5 let dobro delali in prepoznali globalne smeri in trende razvoja IT industrije ter znali poiskati kakovostne partnerje, kot je HERMES SoftLab. Virtual Team, sedaj HERMES SoftLab Srbija, je v prejšnjem letu zaposlil 9 novih IT strokovnjakov, ki delajo na projektih za stranke, kot so Microsoft, Gospodarska zbornica Srbije, Mobitel in druge. Načrtujemo, da bomo imeli do konca leta 2007 zaposlenih 50 IT strokovnjakov in da bo HERMES SoftLab Srbija postal eden pomembnejših razvojnih centrov skupine HERMES SoftLab.«

HERMES SoftLab Srbija bo nadaljeval z zaposlovanjem mladih IT strokovnjakov in preko izvedbe strokovnih praks in drugih oblik izpopolnjevanja študentov sodeloval tudi z Univerzo v Kragujevcu. Zaposlenim bo nudil številne možnosti izgradnje mednarodne kariere in udeležbo v internih programih izobraževanja skupine HERMES SoftLab.


Prijavi napako v članku