Telefoni
17.04.2014 10:47

Deli z drugimi:

Share

Hekerji prelisičili bralnik prstnih odtisov mobilnika Galaxy S5!

Zaščita bralnika prstnih odtisov pametnega mobilnega telefona Samsung Galaxy S5 je padla v zgolj nekaj dneh!
Zaščita bralnika prstnih odtisov pametnega mobilnega telefona Samsung Galaxy S5 je padla v zgolj nekaj dneh!

Pametni mobilni telefon Samsung Galaxy S5 je številne uporabnike storitev mobilne telefonije navdušil tudi z bralnikom prstnih odtisov, saj poenostavlja tako prijavo v mobilno napravo kot drugo mobilno programsko opremo, kot na primer PayPal. Žal je tovrstna prijava vse prej kot varna, saj je raziskovalcem varnostnega podjetja Security Research Labs v zgolj nekaj dneh uspelo odkril način, kako prelisičiti Samsungov varnostni sistem. Za to zadošča le skener, laserski tiskalnik visoke ločljivosti, cenovno ugodna oprema za izdelavo tiskalnih vezji in 30 minut časa.

Raziskovalci varnostnega podjetja Security Research Labs zatrjujejo, da je mogoče bralnik prstnih odtisov na mobilniku Samsung Galaxy S5 celo lažje prelisičiti kot bralnik konkurenčnega Applovega pametnega mobilnega telefona Apple iPhone 5S. Pri tem pa mora napadalec seveda vedeti, kateri prst uporabnik koristi za prijavo v mobilnik ter mora pridobiti njegov prstni odtis, kar pa v praksi ni tako enostavno izvedljivo kot na primer v laboratorijskem okolju. Kljub temu vse trenutnim in bodočim uporabnikom Samsungovega mobilnika Galaxy S5 odsvetujemo uporabo prstnega odtisa za prijavo v občutljivo programsko opremo, kot je na primer PayPal.

Kako so raziskovalci varnostnega podjetja Security Research Labs prelisičili bralnik prstnih odtisov pametnega mobilnega telefona Samsung Galaxy S5 si lahko ogledate na spodnjem videoposnetku oziroma s klikom na spletno povezavo http://bit.ly/Galaxy-S5-scan.

Vas zanima več iz te teme?
Samsung telefoni

Prijavi napako v članku