Računalništvo, telefonija
19.04.2016 14:47
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Harvard z miniaturnim robotom za učenje veščin programiranja

Miniaturnim robot za učenje veščin programiranja Root bo zagotovo navdušil najmlajše!
Miniaturnim robot za učenje veščin programiranja Root bo zagotovo navdušil najmlajše!

Otrok se preko igre po navadi lažje uči, saj je bolj zbran, saj ga igra zanima in pritegne. Učenje skozi igro na začetku šolanja je posebej pomembno, kar velja tudi za čas, ko otrok ni v šoli. To je raziskovalce harvardskega inštituta Wyss Institute spodbudilo k pripravi nadvse zanimive igrače, ki jo otrok lahko uporablja tako za igranje kot za učenje programiranja. Novosti šesterokotne oblike je bila dodeljena oznaka Root, prvi odzivi poznavalcev in otrok pa so nadvse pozitivni.

Ključna prednost naprave za učenje programiranja Root je v tem, da omogoča prikaz učinkov programiranja v realnem času. Tu sta na voljo dva načina programiranja, in sicer enostavnejši za mlajše otroke (s postavljanjem kock) in zahtevnejši za starejše otroke (tekstovni vnos ukazov). Raziskovalci harvardskega inštituta Wyss Institute trenutno iščejo poslovnega partnerja, ki bo njihov izdelek popeljal na tržišče, kar pa naj bi se po vsej verjetnosti zgodilo še pred koncem letošnjega leta.

Kako pa se naprava za učenje programiranja Root raziskovalcev harvardskega inštituta Wyss Institute obnese v praksi, pa si lahko ogledate na spodnjem videoposnetku oziroma na spletni povezavi bit.ly/Harvard-Root.


Prijavi napako v članku