Igre
19.03.2019 08:59

Deli z drugimi:

Share

Na računalnike končno prihaja zbirka Halo iger

Zbirka prinaša kar šest iger, ki bodo izhajale postopoma.
Zbirka prinaša kar šest iger, ki bodo izhajale postopoma.

Po večletnih prošnjah PC igričarjev, je Microsoft v marčevski epizodi oddaje Inside Xbox vendarle navdušil z novico, da Halo prihaja na osebne računalnike.

Znanstveno-fantastična streljanka je veljala za paradnega konja Microsoftovih konzol Xbox in Xbox 360. In četudi je Master Chief pred več kot desetletjem s prvima poglavjema franšize obiskal Windows, so želje po predelavah nadaljevanj kmalu postale iluzije.

Zdaj pa imajo ljubitelji računalniških streljačin dober razlog za veselje, saj je Microsoft napovedal predelavo kompilacije Halo: The Master Chief Collection, ki je prvotno izšla za Xbox One leta 2014. Zbirka vsebuje posodobljene različice vseh iger pred Halo 5, z izjemo realnočasovnih strategij in arkadnih streljačin, ki niso del glavne časovnice, temveč spadajo med obzgodbe.

Kolekcija bo na voljo v Trgovini Microsoft in platformi Steam, s tem, da bodo igre izhajale postopoma v kronološkem zaporedju. To pomeni, da bo kot prvi izšel Halo: Reach, sledili pa mu bodo Combat Evolved, Halo 2, Halo 3, Halo 3: ODST in Halo 4. Vse igre naj bi bile konkretno prilagojene osebnim računalnikom in tako med drugim ponujale popolnoma nastavljive kontrole, ločljivost 4K, podporo za ultra-široke zaslone in še marsikaj. Cena in točen datum izida zaenkrat ostajata ovita v skrivnost, naj pa bi vsaj Halo: Reach izšel že letos.


Prijavi napako v članku