Strojna oprema
21.01.2007 12:25

Deli z drugimi:

Share

Hahnel Synergy – sinergija alkalnih in polnilnih baterij

Priznani irski proizvajalec polnilnih baterij, polnilcev in nadomestnih Li-Ionskih akumulatorjev za digitalne fotoaparate in kamkorderje predstavlja revolucinarno novost med polnilnimi baterijam, ki v enem izdelku združuje najboljše lastnosti alkalnih in polnilnih baterij.

Vemo, da je dobra stran Ni-MH polnilnih baterij zmožnost ponovnega polnjenja ter relativno visoka kapaciteta, slaba pa ta, da so po tednu ali dveh praktično prazne, ne glede na to, ali smo jih uporabljali, ali ne. Na drugi strani, alkalne baterije praktično ne izgubljajo akumulirane energije če jih dlje časa ne uporabljamo, vendar jih ni moč ponovno napolniti, zato predstavljajo za povprečnega družinskega fotografa precej drago, a bolj zanesljivo alternativo za uporabo v digitalnih fotoaparatih. Sinergija dobrih lastnosti obeh tipov baterij je nova linija polnilnih baterij Synergy. Synergy je baterija, ki ob daljšem času neuporabe ne bo izgubila akumulirane energije in jo je moč ponovno napolniti, zato predstavlja pomemben mejnik pri ohranjanju okolja.

Synergy AA baterije so zelo primerne za uporabo v digitalnih fotoaparatih ali npr. igračah, AAA baterije pa v MP3 predvajalnikih ter raznih manjših napravah z nizko porabo (daljinski upravljalniki, ure), kjer uporaba klasičnih polnilnih Ni-MH baterij zaradi prevelikega samopraznenja ni bila najbolj primerna (jih je bilo treba prepogosto polniti).

Prednosti Synergy baterij
– ob nakupu so že napolnjene in pripravljene za takojšnjo uporabo
– imajo izredno nizko stopnjo samopraznenja
– ohranijo več kot 70% preostale akumulirane energije po letu dni od zadnjega polnjenja
– omogočajo več kot 500 ciklov polnjenja/praznjenja
– polnite jih lahko v kateremkoli Ni-MH/Ni-Cd polnilcu
– nimajo spominskega efekta zato jih lahko polnite kadarkoli

Synergy AA baterije bodo na voljo v blister pakiranju štirih baterij s kapaciteto 2100 mAh, AAA pa s kapaciteto 800 mAh.

V prodaji bodo predvidoma konec februarja 2007.


Prijavi napako v članku