Igre
12.09.2008 11:59
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Grand LAN party 2008

6. in 7. septembra se je v sevniški športni dvorani pripetilo prav posebno druženje. Pri tem ni šlo za spopade športnih ekip, kot so jih takšne dvorane vajene, ampak predvsem za spopade virtualne narave.

Grand lan party, ki zaenkrat velja za največjo tovrstno druženje v Sloveniji, je gostil kar 270 ljubiteljev računalniške zabave, ki so se, povezani v računalniško omrežje, drug proti drugemu pomerili v najrazličnejših zvrsteh računalniškihi iger, kot so Call Of Duty 2, Call Of Duty 4, Counter-Strike, FIFA 2008, Quake 3, TrackMania Nations Forever in Unreal Tournament 2004.

Tako kot v pravem športu, kjer športniki brez dobrih tekaških copat preprosto ne morejo uspešno nastopati, so tudi ti tekmovalci prejeli opremo, ki je omogočala kvaliteten boj. Največji sponzor te prireditve, podjetje Novalogika, se zaveda, kaj pomeni, če se v finalu popularne prvoosebne straljačine ravno v trenutku usodnega zadnjega strela zruši omrežje, zato so udeleženčem turnirja ponudili zanesljivo omrežno opremo proizvajalca Digicom, ki je prenesla vse obremenitve takšnega tekmovanja.

Ker se je dogodka udeležilo več ljubiteljev računalništva kot pričakovano, so se organizatorji odločili prireditev ponoviti. Tako bo Sevnica največji lan party zopet gostila od 10. do 11. januarja 2009.


Prijavi napako v članku