Programska in razvojna orodja
29.02.2024 14:35

Deli z drugimi:

Share

Googlov Gemini bo nazaj predvidoma čez nekaj tednov

Rekorden padec vrednosti delnic, zmeda med uporabniki in še kaj je prinesel Googlov generativni model Gemini, ki je uporabnikom ponudil vprašljive rezultate.

Google namerava svoje UI orodje, ki generira slike ljudi, v naslednjih nekaj tednih znova zagnati, po tem, ko ga je prejšnji teden začasno ustavil zaradi netočnosti v nekaterih zgodovinskih upodobitvah, je v ponedeljek povedal izvršni direktor Google DeepMind Demis Hassabis.

Alphabetov Google je v začetku tega meseca preko modela Gemini AI začel ponujati opcijo generiranja slik. Uporabniki družbenih omrežij so uspešno sprožili val objav, v katerih so opozarjali, da Gemini AI ustvarja zgodovinske slike, ki so včasih netočne.

Gemeni AI smo medtem ko to popravljamo umaknili iz uporabe. Upamo, da bo na voljo že v kratkem, najpozneje v nekaj tednih,” je dejal Hassabis v sklopu panela na kongresu Mobile World Congress v Barceloni. Orodje ni “delovalo tako, kot smo si zamislili“, je dodal.

Delnice Alphabeta so v ponedeljek popoldne padle za 3,5 %, kar je največji udares za za referenčni indeks S&P 500.

Od uvedbe OpenAI-jevega ChatGPT novembra 2022 Google skuša dohiteti še vedno prvega UI akterja in razvija programsko opremo, ki bi se lahko kosala s programsko opremo podjetja, ki ga podpira Microsoft.

Ko je Google pred enim letom izdal svojega generativnega klepetalnega robota z imenom Bard, je v promocijskem videu delil netočne informacije o slikah planeta zunaj Zemljinega sončnega sistema, zaradi česar so takrat njegove delnice padle za kar 9 %.

Bard se je v začetku tega meseca preimenoval v Gemini, Google pa je uvedel plačljive naročnine, ki so jih uporabniki lahko izbrali za naprednejpe delovanje UI modela.

Smo v zgodnjih fazah razvoja generativne umetne inteligence, a če napake ali netočnosti ostanejo, pridemo do točke, ko ljudi začne skrbeti,” je dejal Bob O’Donnell, glavni analitik pri TECHnalysis Research.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
umetna inteligenca


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

CARPEDIEM d.o.o.

Soška cesta 17, 5250 Solkan, Tel: 05 330 00 50
Če ni na spletu, ne obstaja. To je vodilo potrošnikov, ko iščejo in se odločajo za nakup določenega izdelka ali storitev. Identiteta podjetja je neposredno povezana s spletno ... Več
Zlati partner

GROWTHCOM d.o.o.

PE Ljubljana, Šmartinska cesta 152, 1000 Ljubljana, Tel: 051 313 192
Growthcom - vaš specialist za digitalni marketing Svoje 10-letne izkušnje s področja prodaje in digitalnega marketinga je z nami delil direktor podjetja, David Fabjan. V Growthcomu ... Več
Zlati partner

MICROSOFT d.o.o.

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 01 584 61 11
Slovenska podružnica Microsofta je bila ustanovljena leta 1994 z željo, da bi tudi slovenskemu trgu ponudili inovativno programsko opremo. Od začetkov, ko so bili v podjetju zaposleni ... Več

REMIS d.o.o.

Letališka cesta 32, 1000 Ljubljana, Tel: 01 521 13 18