Računalništvo, telefonija
02.06.2010 11:23
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Google sovraži Windows

Google se dobro bori z gospodarsko krizo.
Google se dobro bori z gospodarsko krizo.

Podjetje Google svojim zaposlenim nudi brezplačno malico, brezplačen vrtec za otroke in številne druge ugodnosti, ki jih mi po vsej verjetnosti ne bomo nikoli deležni. To pa seveda posledično zvišuje tako zadovoljstvo ljudi kot tudi njihovo produktivnost in inovativnost.

Pred kratkim pa so se vodilni računalniškega giganta odločili za korak, ki bo zagotovo »razjezil« Steva Ballmerja, izvršilnega direktorja Microsofta. Podjetje Google bo namreč v kratkem na vseh računalniških sistemih zaposlenih operacijske sisteme Windows nadomestil z Applovimi sistemi OS X in distribucijami Linuxa.

Računalniški gigant Google naj bi se za ta izjemno radikalni korak odločil predvsem zaradi tega, ker naj bi bili njegovi vodilni možje zaskrbljeni nad varnostjo, povezano z uporabo luknjastih operacijskih sistemov Windows. Novi zaposleni lahko izbirajo med Applovimi sistemi OS X in distribucijami Linuxa, medtem ko zaposleni, ki želijo obdržati operacijski sistem podjetja iz Redmonda, potrebujejo posebno dovoljenje s strani njihovih nadrejenih.

Na svetovnem spletu pa se šušlja celo o nameri, da naj bi se računalniški gigant Google potihem pripravljal na prehod na lasten operacijskih sistem Chrome OS. Ta naj bi bil dokončno nared proti koncu letošnjega leta ali pa najkasneje do naslednje pomladi. Ali je temu res tako, pa nam bo seveda lahko pokazal le čas.


Prijavi napako v članku