Digitalizacija
29.09.2014 14:44

Deli z drugimi:

Share

Google oglaševanje je ključnega pomena za vaš posel

Saj veste kako je - svetovni splet je močno porasel v zadnjih letih, kar pomeni, da večina svetovnega prebivalstva išče informacije kar preko spleta.
Google oglaševanje je ključnega pomena za vaš posel
Google oglaševanje je ključnega pomena za vaš posel

To pomeni, da je spletna stran ključnega pomena za dobro poslovanje. Vseeno pa sama spletna stran ne pomeni, da boste vidni na spletu. Zakaj ne?

Dandanes je prava ‘poplava’ različnih spletnih strani, kar pomeni, da je veliko konkurence. Tudi če ste še ne vem kako izvirni, se lahko zgodi, da vaša spletna stran enostavno ni vidna tako ljudem, kot tudi iskalnikom. Kaj to pomeni?

Ljudje pri uporabi iskalnika, kot je Google, vtipkajo iskano ključno besedo. Na podlagi te ključne besede kasneje iskalnik poda iskalne rezultate. Kadar vas ni na prvi strani iskalnih zadetkov, niste toliko uspešni. Takrat je znak, da je potrebno spletno stran oglaševati. Google oglaševanje je ena izmed najbolj razširjenih ter najbolj priporočljivih načinov oglaševanja. Vaša spletna stran mora postati vidna iskalnikom in posledično tudi ljudem, ki iščejo določeno informacijo. Ekspresna ter kvalitetna rešitev za to težavo je Google oglaševanje, ki nudi merljive rezultate ter popoln nadzor nad oglaševanjem.

Kaj pa cena za Google oglaševanje?

Najprej je potrebno narediti natančno analizo spletne strani, ki se bo oglaševala in nato določiti ključne besede. Slednje morajo biti izbrane skrbno, saj vas bodo iskalci našli ravno na podlagi teh ključnih besed. Čeprav se zdi, da je oglaševanje preko Googla zapleteno, v resnici ni tako. Google ponuja PPC (pay-per-click) oglaševanje ter CPM (cost-per-thousand) oglaševanje. Način si lahko izberemo sami, vendar pa je potrebno dobro razmisliti, kaj pravzaprav potrebujemo.

PPC oglaševanje je oglaševanje na klik. To pomeni, da plačate določen znesek samo takrat, ko iskalec klikne na vaš oglas. CPM oglaševanje pa je cena na tistoč prikazov. Seveda Google oglaševanje nudi tudi oglaševanje za besedila, pasice, medijske oglase in druge vrste oglasov. Dobro je vedeti, da je glavna sestavina oglaševanja dobro sestavljen oglas, ki bo privabil iskalca, da klikne na vašo povezavo. To pomeni, da morate z enim naslovom (največ 25 znakov) in dvema dodatnima vrsticama kar najbolje prepričati iskalca, da ste pravi zanj.

Kaj nudi Google oglaševanje?

V primerjavi z ostalimi načini klasičnega oglaševanja, nudi Google oglaševanje natančno merjene rezultate ter nadzor nad porabo sredstev. Velika prednost je tudi ta, da lahko ciljno usmerite vaše oglase in tako pridobite kar največ novih obiskovalcev ter potencialnih stran. Gotovo je takšen način oglaševanja ključnega pomena za vaš posel. Tako dokažete, da ste usmerjeno v prihodnost in sledite trendom.

Je Google oglaševanje potrebno za vidnost na spletu?

Dobro zasnovana optimizacija spletne strani (SEO) je lahko na podlagi ključnih besed izjemno uspešna. Seveda pa to pomeni, da mora biti izpeljana strokovno, rezultati pa so vidni skozi čas. Google Adwords oglaševanje pa je način, da vaša spletna stran na podlagi zakupljenih ključnih besed postane vidna takoj (v prostoru za plačane oglase). Tako lahko hitreje povečate prepoznavnost, pridobite obiskovalce na vašo spletno stran ter seveda posledično pridobite stranke.

Zavedati se je potrebno, da je dandanes potrebno oglaševati v zameno za to, da stopimo iz sence konkurence. Bodite pri tem kar se da racionalni, strokovni in premišljeni.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SPLETNIK d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SPLETNIK d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Izdelava spletne prisotnosti, pridobivanje obiska, vzpostavitev odnosa s kupci in merjenje učinkovitosti spletnega ekosistema

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SPLETNIK d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

ECETERA d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 600 10 10
Vas zanima, kako vzpostaviti trajno in dobičkonosno komunikacijo s ključnimi ciljnimi skupinami, ki so pomembne za uspešno poslovanje podjetja in njegovo pozitivno podobo v javnosti? ... Več
Zlati partner

GAMBIT TRADE d.o.o.

Savska cesta 3a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 437 63 33
Podjetje Gambit trade d.o.o. je specializirano za rešitve vodenja prodaje in prodajnih skupin. Pomagajo vam pri uvajanju Microsoft rešitev … Več
Zlati partner

PC H.AND d.o.o.

Brezovce 10, 1236 Trzin, Tel: 01 530 08 00
PC H.AND - podjetje s tradicijo Svetovni trg ponuja pravo enciklopedijo izdelkov, med katerimi se težko odločimo. Na pomoč vam priskoči podjetje PC H.AND, ki se lahko pohvali z ... Več
Zlati partner

TELEMACH d.o.o.

Brnčičeva ulica 49a, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 070 700 700
Telemach je eno glavnih telekomunikacijskih podjetij v Sloveniji in hkrati najhitreje rastoči mobilni operater v državi. Uporabnikom ponuja napredne televizijske storitve v ločljivostih ... Več