Telefoni
01.10.2013 09:19

Deli z drugimi:

Share

Google Nexus 5 in Android 4.4 KitKat ponovno v središču pozornosti

Zanesenjaki spletne strani Myce so nedavno razkrili zaslonsko sliko ter sistemsko datoteko mobilnika Nexus 5 in mobilnega operacijskega sistema Android 4.4 KitKat. Podjetje Google naj bi novica predstavilo že 14. oktobra, in sicer v okviru lastne konference.
Pametni mobilni telefon Google Nexus 5 naj bi bil na las podoben mobilniku G2 podjetja LG.
Pametni mobilni telefon Google Nexus 5 naj bi bil na las podoben mobilniku G2 podjetja LG.

Pametni mobilni telefon Google Nexus 5 bo skupaj z mobilnim operacijskim sistemom Android 4.4 KitKat po vsej verjetnosti predstavljen že v prvi polovici oktobra. To naj bi potrjevala tudi zaslonska slika in sistemska datoteka, ki so ju javnosti razkrili zanesenjaki spletne strani Myce. Iz sistemske datoteke je razvidno, da bo novi Googlov mobilnik opremljen z zaslonom ki bo po diagonali meril okoli 5-palcev (12,7-centimetrov) ter bo slike izrisoval z ločljivostjo 1.920 x x1.080 slikovnih točk in gostoto 443 točk na palec. Preostala strojna oprema naj bi obsegala še 4-jedrni procesor Snapdragon 800, podporo za hitra mobilna omrežja 4G/LTE, brezžično povezavo Bluetooth 4.0, digitalni fotoaparat ločljivosti 10 milijonov točk, sistemski pomnilnik kapacitete dveh gigabajtov in grafično kartico Adreno 330.

Nič manj zanimiva ni zaslonska slika prihajajočega mobilnega operacijskega sistema Android 4.4 KitKat, čeprav je ta še vedno poimenovan z razvojno oznako Key Lime Pie. Iz zaslonske slike je razvidno, da bo grafična podoba novosti odeta v »barvno kombinacijo« sive in črne. Preostale grafične spremembe novega Androida bodo bolj kot ne zgolj minimalne in jih običajni uporabniki ne bodo opazili. Mobilni operacijski sistem Android 4.4 KitKat naj bi prinesel še izboljšave na področju predvajanja večpredstavnostnih vsebin, boljšo uporabniško izkušnjo, sistem za enostavnejše nameščanje posodobitev operacijskega sistema in prenovljen sistem za upravljanje z električno energijo. Podjetje Google naj bi mobilni operacijski sistem Android 4.4 KitKat skupaj s pametnim mobilnim telefonom Nexus 5 predstavilo 14. oktobra.

Vas zanima več iz te teme?
Google telefoni

Prijavi napako v članku