Operacijski sistemi
26.05.2013 12:17
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Google napada s prenovljenim sistemom Chrome OS

Googlovi programerji so pripravili posodobitev za operacijski sistem Chrome OS, ki prinaša številne popravke za programske hrošče in se lahko pobaha z izboljšano varnostjo. Posodobitev bo vsem uporabnikom računalnikov Chromebook na voljo najkasneje do pričetka poletja.
Novi operacijski sistem Chrome OS je bogatejši za številne programske popravke in izboljšano varnostjo.
Novi operacijski sistem Chrome OS je bogatejši za številne programske popravke in izboljšano varnostjo.

Nedavno opravljena raziskava podjetja ZDnet je pokazala (http://goo.gl/UzIor), da naj bi bilo z operacijskim sistemom Chrome OS trenutno opremljenih le 0,02 odstotkov računalnikov, kar pomeni, da na 10 tisoč računalnikov najdemo le dva, ki sta opremljena z njim. Zaradi tega so se Googlovi programerji pri pripravi posodobitve zanj še posebej potrudili, saj je ta sedaj opremljen s številnimi popravki za razkrite programske hrošče in izboljšano varnostjo. Posodobitev na prenovljeni operacijski sistem Google Chrome OS (različica 3912.79.0) bo vsem uporabnikom osebnih računalnikov na voljo najkasneje do pričetka poletja.

Uporabniki računalnikov Chromebook bodo s posodobitvijo operacijskega sistema Google Chrome OS pridobili nove možnosti za neposredno sporočanje, všečnejšo namensko orodno vrstico (ang. Launcher) in nove možnosti za prikaz podatkov. Novost prinaša še možnost hitrega »predlaganja« iskalnih nizov v vmesniku oblačne storitve Drive, učinkovitejše upravljanje s sistemskim pomnilnikom, boljšo podporo za priljubljene brezžične računalniške tipkovnice in miške ter še vrsto drugih uporabnih novosti in izboljšav (vključno na področju varnosti). Seznam vseh »novitet« posodobljenega operacijskega sistema Google Chrome OS (inačica 3912.79.0) je dosegljiv s klikom na spletno povezavo http://goo.gl/jEmxt.


Prijavi napako v članku