Računalništvo, telefonija
30.06.2019 07:58

Deli z drugimi:

Share

Google Maps številne voznike poslal na blatno polje!

Google Maps je nedavno razjezil številne voznike iz Denverja.
Google Maps je nedavno razjezil številne voznike iz Denverja.

Navigacijski sistem GPS je z leti postal nepogrešljiv del našega življenja, saj nam omogoča hitro in brezskrbno potovanje po neznanih krajih. Med vsemi trenutno prevladuje navigacijski sistem Google Maps, saj ga širom sveta uporablja na stotine milijonov voznikov. Čeprav je bil ta v zadnjih nekaj letih deležen številnih izboljšav, navigacija ni popolna in včasih lahko slepo sledenje navodilo na zaslonu pametnega mobilnega telefona ali tabličnega računalnika vodi do napačne poti.

Kakšne težave lahko povzroči navigacijski sistem GPS pa so nedavno spoznali vozniki iz ameriškega velemesta Denver, ki so zaradi prometne nesreče na poti do letališča iskali alternativno pot, in sicer z namenom, da bi se izognili čakanju in da bi čimprej prispeli na letališče. Na alternativno pot se je odpravilo na stotine voznikov, a na koncu se je izkazalo, da je bila to velika napaka. Navigacijski sistem Google Maps je voznike napreč peljal na blatno polje, ki je bilo zaradi obilnega deževja praktično neprevozno. Mnogi avtomobili so zaradi tega obtičali v blatu, kar je seveda povzročilo neželene zastoje, tisti, ki so se uspeli »izkopati« iz blata pa so na letališče prispeli z veliko zamudo.

Pri podjetju Google so pojasnili, da voznikom z navigacijskim sistemom Google Maps vedno poskušajo zagotoviti najboljšo izkušnjo in najboljše napotke za navigacijo do končnega cilja. Kljub temu lahko zaradi nepredvidenih okoliščin pri tem pride do težav. Zaradi tega se moramo kljub navigaciji vedno pravočasno odpraviti na pot, še posebej na letališča, kjer so zastoji nekaj povsem običajnega.


Prijavi napako v članku