Programska in razvojna orodja
28.04.2012 08:00
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Google Drive in Chrome OS postala eno

Oblačna storitev Google Drive je znatno poenostavila shranjevanje podatkov na računalnikih Chromebook.
Oblačna storitev Google Drive je znatno poenostavila shranjevanje podatkov na računalnikih Chromebook.

Žepni računalniki, ki poganjajo Googlov operacijski sistem Chrome OS, so med naprednejšimi računalničarji zelo priljubljeni. Ti se namreč lahko pobahajo z izjemno hitrostjo delovanja, enostavnostjo uporabe in visoko varnostjo. Da bi žepni računalniki Chromebook postali priljubljeni tudi med običajnimi računalničarji, je Google svoj operacijski sistem »povezal« z oblačno storitvijo Google Drive.

Z integracijo operacijskega sistema in oblačne storitve so Googlovi programerji dosegli, da se Google Drive uporabnikom žepnega računalnika Chromebook prikazuje kot povsem običajen lokalen pogon za shranjevanje podatkov. Na ta način postane shranjevanje podatkov nadvse enostavno tudi za manj vešče računalničarje. Z uporabo oblačne storitve Google Drive imajo seveda računalničarji brezplačno na voljo kar pet gigabajtov prostora.

Da bi lahko žepni računalniki Google Chromebook dejansko zaživeli med običajnimi uporabniki, bodo morali svoj delež seveda prispevati tudi ponudniki storitev mobilne telefonije. Ti računalniki za optimalno delovanje namreč potrebujejo stalen dostop do svetovnega spleta. Ko bodo ponudniki storitev mobilne telefonije za tovrstne računalniške sisteme pripravili cenovno ugodne pakete dostopa do interneta, bodo ti po vsej verjetnosti takoj postali prodajni hit. S tem bo operacijski sistem Chrome OS pridobil možnost, da bo postal vsaj toliko priljubljen kot mobilni operacijski sistem Android.

Vas zanima več iz te teme?
Google iskalnik

Prijavi napako v članku