Računalništvo, telefonija
16.01.2021 10:52
Posodobljeno 1 mesec nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Google dokončno prevzel podjetje Fitbit

Fitbit je sedaj polni član podjetja Google.
Fitbit je sedaj polni član podjetja Google.

Če ste aktivni, zagotovo poznate podjetje Fitbit. To je namreč eno največjih imen na področju nosljivih naprav in merilnikov aktivnosti. Njihov nabor izdelkov sestavljajo tako osnovni kot napredni merilniki aktivnosti, pametne ure in ostale inovativne naprave.

Priljubljenost nosljivih naprav Fitbit je nedavno prepričala Google, saj je bil za prevzem pripravljen odšteti kar preračunane 1,71 milijarde evrov oziroma šest evrov na delnico. Google je pričel s postopkom prevzema podjetja Fitbit z namenom, da izboljša svojo prisotnost na področju nosljivih naprav. V mislih imamo predvsem Googlov operacijski sistem Wear OS, ki trenutno med ponudniki nosljivih naprav ni preveč razširjen.

Postopek prevzema podjetja Fitbit je bil za Google vse prej kot enostaven, saj mu je predvsem Evropska unija postavila številne omejitve. Med vsemi je najbolj izstopal pogoj, ki se je nanašal na osebne podatke uporabnikov, živečih v Evropski uniji: Google namreč njihovih podatkov ne bo smel uporabljati za namene oglaševanja. Poleg tega bodo morali biti podatki podjetja Fitbit povsem ločeni od Googlovih.

Ker je Google uspešno izpolnil vse zahteve Evropske unije, je nedavno lahko dokončno zaključil prevzem podjetja Fitbit, čigar storitve imajo trenutno več kot 29 milijonov aktivnih uporabnikov. Čeprav bo Google omejen pri oglaševanju storitev uporabnikov Fitbita, ki živijo v Evropski uniji, teh omejitev ne bo imelo drugod po svetu, zato verjamemo, da bo veliko zaslužil na račun ponujanja dodatnih storitev.


Prijavi napako v članku