Programska in razvojna orodja
28.11.2012 12:12
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Gmail zdaj omogoča pošiljanje do 10 GB

Googlova priljubljena poštna storitev po novem omogoča pošiljanje do kar 10 GB velikih datotek, naloženih na oblaku Google Drive, neposredno v e-pošti. Z novo funkcijo vam niti ni treba zapustiti Gmaila, pomeni pa še korak naprej pri integraciji Googlovih storitev.
V novo obliko Gmailovih sporočil se bo storitev Drive elegantno integrirala.
V novo obliko Gmailovih sporočil se bo storitev Drive elegantno integrirala.

V začetku tega tedna je Google objavil (http://goo.gl/TaIcA) novico o novem načinu pošiljanja datotek, ki še bolj poveže oblačne storitve. Nova storitev bo za vse uporabnike Gmaila na voljo v naslednjih nekaj dneh, vendar samo, če uporabljate Gmailovo novo obliko pošiljanja sporočil.

Poleg izredno enostavne uporabe storitev odlikuje predvsem možnost pošiljanja velikih datotek, saj v Gmailu trenutno lahko prilagamo le datoteke do 25 MB. Novost seveda ne pomeni, da bomo v sporočilo stlačili 10 GB veliko priponko, ampak bomo prejemnikom poslali le povezavo do datoteke, ki je varno shranjena v oblaku Google Drive.

Prejemniki bodo tako dobili povezavo do najnovejše verzije datoteke, tudi če bo pošiljatelj datoteko kasneje posodobil. To seveda pomeni, da tisti z namiznimi odjemalci ne bodo imeli na voljo lokalno shranjene verzije. Ob pošiljanju bo Gmail tudi preveril, če imajo vsi prejemniki dostop do datoteke, ki jo pošiljate, in vas tako opomnil, če kateri od prejemnikov slučajno nima dovoljenja za njen dostop.

Cilj storitve je vzpodbuditi uporabnike Gmaila k uporabi storitve Google Drive. Ta brezplačno ponuja shranjevanje v oblaku do 5 GB, pri Googlu pa verjetno upajo, da se bo z boljšo integracijo storitev več uporabnikov odločilo za nadgradnjo.

Vas zanima več iz te teme?
Gmail elektronska pošta

Prijavi napako v članku