Igre
24.12.2018 12:13

Deli z drugimi:

Share

Glavna zvezda Twitcha

Tyler Belvins
Tyler Belvins

Podjetje Nielsen Company je naredilo raziskavo, ki je pokazala da več ljudi ne spletu spremlja vsebine videoiger kot pa gleda HBO, Netflix, EPSN in Hulu skupaj. Amazon Twitch, ki ima poudarek zgolj na videoigrah zajema širšo publiko(185 milijonov), kot naprimer ESPN. Podobnim podatkom smo priča že kar nekaj zadnjih let, letos pa smo dobili zgolj še dodatno potrdilo o tem kako resne so postale platforme kot so Twitch. V letu 2018 enostavno nemoremo mimo Fortnita, ki mu je uspelo osvojiti celoten svet. Tyler Belvins je javnosti bolj znan pod vzdevkom Ninja in je trenutno prvo ime spletne platforme Twitch, ki omogoča gledanje prenosov računalniških iger. Na Twitchu lahko zasledimo različne tipe igralcev, bodisi profesionalne ali pa tiste, ki so tam izključno da animirajo gledalce.

Za svoj uspeh in preboj na sceno, Belvins veliko zaslug pripisuje družbenim omrežjem, saj so njegovi oboževalci začeli deliti posnetke njegovega igranja po instagramu, ki pa so kaj hitro obšli svet. Pri Ninji lahko trdimo, da gre za kombinacijo obojega – znanja in zabave. S prenašanjem videoiger je začel že zelo zgodaj, saj je bil nekaj časa tudi probesionalni igralec videoigre Halo. Spomladi leta 2017 je začel igrati PlayerUnknown`s Battlegrounds, septembra 2018 pa je preklopil na spletno senzacijo Fortnite. Postal je namreč tako slaven, da mu je začel slediti tudi kanadski raper Drake, s katerim sta skupaj odigrala nekaj iger, ter tako porušila rekord v gledanosti – prenašanje si je namreč ogledalo več kot 600.000 ljudi.

Odločil se je, da bo svojo slavo do potankosti izkoristil. Pred dnevi je bil namreč gost oddaje katere voditelj je sloviti Jimmy Fallon, ki je v svoji oddaji gostil že številne zvezdnike. Obiskal je tudi Ellen, komentiral je večer ameriškega nogometa, za najdaljšo noč v letu pa bo imel 12 urni prenos videoigre kar na Times Squaru v središču New Yorka. Ni kaj, Fortnite morda nebo trajal večno, vsekakor pa bo priljubljeni Ninja kar najbolje izkoristil svojo prepoznavnost.


Prijavi napako v članku