Telefoni
25.04.2013 11:21
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Naprodaj prva mobilnika Firefox OS

Podjetja Geeksphone je kot prvo ponudilo v prodajo pametna mobilna telefona s prednameščenim mobilnim operacijskim sistemom Firefox OS. Tu gre za cenovno ugodna mobilnika Keon in Peak, ki ju bo mogoče naročiti tudi v Slovenijo, in sicer takoj, ko bo na voljo nova zaloga.
Mobilni operacijski sistem Firefox OS je pričel svoj zmagoslavni pohod!
Mobilni operacijski sistem Firefox OS je pričel svoj zmagoslavni pohod!

Iz podjetja Geeksphone prihaja dobra novice za vse, ki že nestrpno pričakujete prihod mobilnikov s prednameščenim mobilnim operacijskim sistemom Firefox OS, ki kot prvi temelji na osnovi programskega jezika HTML5. Španski proizvajalec pametnih mobilnih telefonov je namreč ponudil v prodajo kar dva tovrstna mobilnika, ki sta sicer namenjena razvijalcem, vendar ju brez težav lahko uporabljajo tudi navadni smrtniki. Tu gre za mobilnika Keon in Peak, ki ju bo mogoče naročiti tudi v Slovenijo takoj, ko bo na voljo nova zaloga, saj so zaloge prvih naprav pošle v zgolj nekaj minutah.

Zmogljivejši pametni mobilni telefon Geeksphone Peak je opremljen z zaslonom s 4,3-palčno (10,9-centimetrsko) diagonalo, z digitalnim fotoaparatom ločljivosti osem milijonov točk in s spletno kamero ločljivosti dveh milijonov slikovnih točk. Tu najdemo še 2-jedrni procesor Snapdragon S4 frekvence 1,2 gigaherca, 512 megabajtov sistemskega pomnilnika in baterijo kapacitete 1.800 miliamper ur. Za shranjevanje podatkov je na voljo štiri gigabajte vgrajenega pomnilnika, razširljivega preko pomnilniške kartice microSD. Zanj podjetje Geeksphone zahteva preračunanih 150 evrov, pri naročilu v Slovenijo pa bo ceni kakopak potrebno prišteti še stroške pošiljanja.

Nekoliko šibkejši pametni mobilnik Geeksphone Keon, maloprodajne vrednosti preračunanih 90 evrov, pa ima za prikazovanje slik na voljo 3,5-palčni (8,9-centimetrski) zaslon, medtem ko za preračunavanje podatkov skrbi gigaherčni procesor Snapdragon S1. Preostala strojna oprema zajema še vgrajeni pomnilnik kapacitete štirih gigabajtov (razširljiv preko kartice microSD), 512-megabajtni sistemski pomnilnik, digitalni fotoaparat ločljivosti treh milijonov točk in baterijo kapacitete 1.580 miliamper ur.


Prijavi napako v članku