Avtomobilizem
05.06.2009 10:35

Deli z drugimi:

Share

Garmin za voznike tovornih vozil

Garmin nüvi 465T - za voznike tovornih vozil.
Garmin nüvi 465T - za voznike tovornih vozil.

Garmin

, vodilno podjetje na področju GPS navigacije, najavlja prihod nüvi 465T cestnega navigatorja za voznike tovornih vozil. To je prva prenosna navigacijska naprava, ki je oblikovana izključno za voznike tovornih vozil na dolge razdalje in dostavnih vozil, ki se želijo izogniti ozkim ulicam in nizkim mostovom. Nüvi 465T je oblikovan tako, da združuje obstoječe rešitve telematike in na voljo je tudi razvijalni sklop programske opreme za tretje soudeležene aplikacije.

Novi nüvi 465T cestni navigator podpira raznovrstne profile za tovorna vozila, napredno načrtovanje ter vodenje poti za ceste z omejitvami za tovorna vozila kot so višina, širina, dolžina in teža. Voznik tovornega vozila preprosto vnese dimenzije tovornega vozila in omejitve tovora, nüvi 465T pa potem prilagodi načrtovano pot glede na prilagojeni profil tovornega vozila in dostopnih podatkov kartografije.

Nüvi 465T je v kompletu z brezplačnimi opozorili za prometne informacije in obvešča voznike o prometnih zastojih ter delu na cestah tako, da se lahko izognejo kateremukoli pripetljaju na poti. Prikazuje opozorila kot so ostri zavoji, strmine, ožine idr. Prikaz pravega voznega pasu je v pomoč voznikom pri izbiri voznega pasu in prikaz križišča pokaže kateri prometni znak je potrebno iskati. Z večtočkovnim načrtovanjem poti nüvi celo izračuna učinkovitejšo pot med večkratnimi postanki.

Nüvi 465T odlikuje široki zaslon 4.3″ (diagonala 10,9 cm) na dotik, ki je dobro berljiv iz voznikovega sedeža večjega tovornega vozila in deluje na 24 ali 12V napajanju. Prednaložen s kartografijo Velike Britanije in Evrope ponuja 3D pogled in prikazuje omejitev hitrosti za večino večjih cest za motorna vozila.

Nüvi 465T omogoča zavoj za zavojem z glasovnimi napotki v slovenščini, prostoročno telefoniranje preko Bluetooth brezžične povezave* in samodejno menjavo časovnih pasov.

V primeru težave ali okvare tovornega vozila imajo vozniki dostop do Garminove “Kje sem” funkcije, kjer bo nüvi 465T prikazal na zaslonu natančne koordinate, najbližje bolnišnice, policijske postaje, bencinske črpalke in najbližje naslove.

Predvidena cena za nüvi 465T je 419€, predvidena dobavljivost 3.četrtletje 2009. Podrobni podatki z omejitvami za tovorna vozila bodo v začetku na voljo le za Veliko Britanijo, za ostalo Evropo pa predvidoma v zadnjem četrtletju 2009.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Garmin navigacija

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

NGN MEDIA

Ulica 15. maja 10b, 6000 Koper/capodistria, Tel: 041 694 668
Ste na spletu? Če niste, ne obstajate. To je resnica digitalne dobe. Potrošniki iščejo najhitrejšo pot do izdelka ali storitve. Na vas je, da jim to omogočite, bodisi prek spletne ... Več

GRID d.o.o.

Cesta v Šmartno 49a, 1000 Ljubljana, Tel: 040 299 901

RESULT d.o.o.

Celovška cesta 182, 1000 Ljubljana, Tel: 01 542 17 80
RESULT d. o. o. je podjetje, usmerjeno v razvoj poslovnih informacijskih rešitev. Sodelujejo tudi z večjimi svetovnimi podjetji, kot sta na primer IBM in Microsoft. Pri delu upoštevajo ... Več

ADVANTECH SOLUTIONS d.o.o.

Bravničarjeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 030 703 704
S čim se ukvarja Advantech Solutions? Na kratko: Podjetje Advantech Solutions ovrednoti temeljno sestavo vašega podjetja, da bo vaša pot do uspeha optimalna. Strokovnjaki oblikujejo ... Več