Računalništvo, telefonija
08.01.2014 14:00

Deli z drugimi:

Share

Garmin® vívofit™ — merilec aktivnosti, kjer šteje vsak

Garmin® vívofit™ — merilec aktivnosti, kjer šteje vsak
Garmin® vívofit™ — merilec aktivnosti, kjer šteje vsak

Garmin Ltd. (NASDAQ: GRMN), globalno vodilni v satelitski navigaciji, najavlja vívofit (veevo-fit) — stilsko oblikovan, lahek merilec aktivnosti, oblikovan z namenom, da spremeni dobre namene v vseživljenjske navade. vívofit je edini merilec aktivnosti, ki samodejno pozdravi uporabnike z osebnim dnevnim ciljem, spremlja napredek in jih opominja, kdaj je čas za aktivnost. Ima edinstven, ukrivljen zaslon, ki je vedno vklopljen. prikazuje tudi korake, odštevanje do zadanega cilja, porabljene kalorije, razdaljo in čas dneva. Vsebuje zamenljivo baterijo z avtonomijo preko enega leta in je vodoodporen (50m) ter združljiv z ANT+™ senzorji srčnega utripa¹ za športne aktivnosti. vívofit bo predstavljen na razstavnem prostoru Garmin (Južna hala 4 #35812) na letošnjem sejmu CES v Nemčiji. Za ogled vívofit v akciji obiščite www.garmin.com/vivo.

“Z vívofit predstavljamo merilec aktivnosti, ki ‘premakne tempo življenja vsakega posameznika’,” je dejal Andrew Silver, Garmin EMEA produktni marketing manager za športne naprave. “Biti izzvan z osebnimi dnevnimi cilji, imeti možnost nadzora nad kvalieteto počitka po nočnem počitku in delati vse brez potrebe po polnjenju baterije, naredi vívofit merilec aktivnost nekaj posebnega, zato bi moral biti na zapestju vsakega posameznika.”

Dosegljivi dnevni cilji:

vívofit se uči uporabnikove trenutne stopnje aktivnosti in na podlagi tega postavlja dosegljiv dnevni cilj. Prav tako beleži porabljene kalorije tekom dneva. Ko so izpolnjeni mejniki, bo vívofit prilagodil cilj za naslednji dan in postopoma spodbujal uporabnika k bolj zdravemu načinu življenja.

Pove čas in “čas za aktivnost”:

Raziskava kaže, da daljše obdobje neaktivnosti, kot je sedenje za mizo, zmanjšuje produkcijo encimov, ki omogočajo izgoravanje telesnih maščob. Ob pogostih, kratkih premorih s hojo preko celega dneva, se to lahko obrne. Med dnevnimi opravili čas hitro teče in pozabimo na aktivnost, vívofit pa to zazna. Po 1-urni neaktivnosti se na zaslonu prikaže rdeča črta, ki raste, če uporabnik še naprej miruje. Nekaj minutna hoja bo ponastavila črto aktivnosti in uporabnik bo izven rdečega območja.

1+ Avtonomija baterije:

vívofit spremlja napredek 24/7 in deluje več kot eno leto brez menjave baterije.

Način mirovanja zaslona:
Nastavitev načina mirovanja, ko gre uporabnik k nočnemu počitku, omogoča da vívofit spremlja kakovost počitka.

Spremljanje napredka:

S pritiskom na tipko lahko uporabniki brezžično sinhronizirajo vívofit z Garmin Connect, brezplačno spletno športno skupnostjo, kjer je naloženih preko 4 milijarde dejavnosti s strani uporabnikov. Na Garmin Connect lahko uporabniki vidijo popolno sliko svojega napredka preko enostavno berljivih poročil in grafičnih predstavitev, vključujoč seštevek ur spanja kot tudi obdobij aktivnosti ter mirnega spanca. Uporabniki se lahko pridružijo spletnim izzivom in zaslužijo virtualne značke za dodatno motivacijo. Do brezplačne spletne skupnosti lahko uporabniki dostopajo s svojega računalnika ali združljivega telefona preko aplikacije Garmin Connect™ Mobile. Obstoječi uporabniki naprav Forerunner in Edge lahko uporabljajo vivofit za spremljanje aktivnosti in regeneracije v času med treningi.

Sledite srcu:

Z uporabo senzorja srčnega utripa, bo vívofit posnel srčni utrip in podatke območij za doseganje bolj natančne porabe kalorij pri kateri koli športni aktivnosti, kot je na primer tek ali aerobna vadba v telovadnici.

vívofit merilec aktivnosti je vodoodporen, zato ga lahko brezskrbno nosite tudi pod tušem ali v dežju.

vívofit bo na voljo v črni, vijolični, zeleni, modri in sivi barvi. Osnovni komplet bo vključeval krajši in daljši zapestni pašček. Pričetek prodaje pričakujemo v Q1 2014 po neobvezni priporočeni maloprodajni ceni €121 in €152 (komplet s senzorjem srčnega utripa).

vívofit je zadnja pridobitev Garmina v naraščajočem segmentu za šport, ki se osredotoča na razvoj tehnologij za izboljšanje kakovosti življenja uporabnikov in promocijo zdravega ter aktivnega življenjskega sloga. Ne glede na vrsto športa (tek, kolesarjenje ali ostale discipline), postajajo Garminove naprave za šport nepogrešljivi pripomočki vrhunskih in rekreativnih športnikov.

Za več informacij o lastnostih, funkcijah, cenah in razpoložljivosti, kot tudi za informacije o drugih izdelkih Garmin za šport in storitvah, obiščite www.garmin.com/intosports, www.garmin.blogs.com, http://twitter.com/garmin in www.garmin.si.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem GARMIN d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri GARMIN d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Pridružite se GARMIN SLOVENIJA na družabnem omrežju Facebook!

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem GARMIN d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Diamantni partner

ISF TEAM d.o.o.

Ulica Jožeta Jame 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 070 420 063
ISF Team poskrbi za zanesljivo zaščito vašega računalniškega sistema Kako poskrbeti za zanesljivo zaščito računalniških sistemov? Za ustrezno varnostno zaščito in kar ... Več
Zlati partner

COPIA BIRO d.o.o.

Koprska ulica 106b, 1000 Ljubljana, Tel: 01 242 58 00
Podjetje Copia biro d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 2012. Od leta 1980 do leta 2012 je delovalo kot sektor v okviru podjetja Copia d.o.o. Leta 2013 so se preselili v poslovne prostore ... Več
Zlati partner

AUDIO BM d.o.o.

Italijanska ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 059 044 055
Kot eden najpomembnejših čutov nam sposobnost sluha omogoča povezovanje in socializiranje s preostalim svetom. Najpomembneje pa je, da nas sluh poveže z ljudmi in omogoča komunikacijo ... Več
Srebrni partner

Editor d.o.o.

Velika pot 29, 5250 Solkan, Tel: 08 200 17 70
Družba Editor že več kot 15 let razvija rešitve za digitalno preobrazbo podjetji. Našim strankam in poslovnim partnerjem nudimo celovit nabor integriranih rešitev za spletno ... Več