Računalništvo, telefonija
25.04.2013 15:26

Deli z drugimi:

Share

Gama System PerceptionAnalytics v živo spremlja ter interpretira javno mnenje

Gama System® PerceptionAnalytics je rešitev za sodoben način razumevanja mnenja in razpoloženja javnosti – Spremljanje in analiza mnenj v družbenih medijih v realnem času – Kliping ekskluzivni ponudnik v Adriatic regiji.
Gama System PerceptionAnalytics v živo spremlja ter interpretira javno mnenje
Gama System PerceptionAnalytics v živo spremlja ter interpretira javno mnenje

Inovativna rešitev Gama System® PerceptionAnalytics nudi napreden analitičen pregled mnenj v družbenih medijih. S tem zagotavlja hitre, natančne in zanesljive informacije za podporo odločanju ter za pravočasno ukrepanje in načrtovanje v različnih organizacijah. Podjetje Kliping je s podjetjem Gama System, ki je rešitev razvilo, sklenilo dogovor o ekskluzivnem zastopstvu storitve na trgu Adriatic regije.

Javnost preko družbenih medijev podaja svoja avtentična in neposredna mnenja o vsem, kar jo zadeva. Tako je množica objav s primerno analizo in interpretacijo sentimenta komuniciranja izjemen pokazatelj odnosa javnosti do določene tematike, vzorec za takšne analize mnenja pa se iz dneva v dan veča.

Gama System® PerceptionAnalytics družbene medije spremlja in interpretira v realnem času ter tako zagotavlja razumevanje in kakovosten vpogled v trende, mnenja, razpoloženja in druge percepcije širše družbe. Za definirane iskalne kriterije namreč omogoča napredne analize in prikaze kot so: sentiment, analiza vsebine, besedni oblaki, prikaz mnenjskih vodij in drugo.

Tako imenovana »analiza sentimenta« ponuja možnost stalnega nadzora nad tonom komuniciranja ter omogoča hitro reagiranje organizacij ali posameznikov na poslabšanje sentimenta komunikacije povezane z znamko, produktom, osebo ali na zametke krizne situacije. Na tak način lahko komunikatorji bolje dosegajo zastavljene komunikacijske cilje.

Hitre, natančne in zanesljive informacije, ki jih dobimo na osnovi analiz lahko podjetja, mediji in vladne organizacije uporabljajo za: strateško in komunikacijsko načrtovanje, krizni (situacijski) menedžment, razumevanje svojih ciljnih skupin potrošnikov in konkurence, ugotavljanje trendov, uspešnosti marketinških akcij in za številne druge namene.

Raziskovanje globin semantike spletnega komuniciranja je velik izziv vseh organizacij, ki želijo ustrezno razumeti okolje v katerem delujejo, in izziv na katerega med prvimi odgovarja rešitev Gama System® PerceptionAnalytics.

»Menim, da je rešitev izredno dobrodošla za različne segmente komunikatorjev in menedžerjev, saj ga lahko za bolj učinkovito delo uporabljajo tako strokovnjaki za odnose z javnostmi, upravljavci blagovnih znamk, komunikacijski svetovalci na gospodarskem in političnem področju, kot tudi skrbniki odnosov s kupci oziroma uporabniki,« pravi Sebastjan Hribar, namestnik direktorja pri podjetju Kliping. »Vsekakor vidimo potencial po celotni Adriatic regiji, saj se potrebe po monitoringu in analizi spletnih vsebin vse bolj povečujejo.

Matevž Gačnik, tehnični direktor podjetja Gama System, ki je rešitev Gama System® PerceptionAnalytics predstavilo že na lanskih predsedniških volitvah, pojasnjuje, da se je platforma v zadnjem času še bolj razvila: »Sistem vseskozi nadgrajujemo, v kratkem nameravamo omogočiti možnosti analize sentimenta komunikacije tudi za hrvaški, srbski in bosanski jezik. Prav tako je naš cilj razširitev uporabnosti Gama System® PerceptionAnalytics na ostale družbene medije in druge platforme, kjer uporabniki komunicirajo svoja mnenja.«

Kliping in Gama System bodo storitev predstavili na Tvitomaniji, regijski konferenci o družbenih medijih, ki bo v začetku maja na Hrvaškem. Eno izmed funkcij Gama System® PerceptionAnalytics – tako imenovani SocialWall – pa lahko v živo spremljate na primeru slovenskih medijev – KLIK.


Prijavi napako v članku