Mrežna oprema
14.06.2012 11:27
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

»Gadget« ki ga enostavno morate imeti

Eternet in USB priključek omogočata prenos datotek, polnjenje naprav in vzpostavitev Wi-Fi dostopne točke.
Eternet in USB priključek omogočata prenos datotek, polnjenje naprav in vzpostavitev Wi-Fi dostopne točke.

D-Link je predstavil »igračko«, nad katero bodo navdušeni vsi ljubitelji pametnih mobilnikov. Napravica izgleda kot klasični električni adapter, le da se v njem skriva mnogo več kot le električni transformator.

Najosnovnejša uporaba D-Link DIR-505 se kaže kot polnilnik za pametne telefone Apple iPhone in Google Android. Napravo enostavno priključimo v električno vtičnico, na drugi strani pa preko USB reže dovajamo dragoceno energijo našim mobilnikom ali tablicam. D-Link DIR-505 pa še zdaleč ni le polnilnik, poleg USB priključka na ohišju najdemo tudi eternet vtičnico, s katero lahko žični internet spremenimo v brezžično Wi-Fi dostopno točko. Še več, tudi obstoječ brezžični internet lahko povežemo s pametnim adapterjem ter tako ojačamo signal oz. podaljšamo domet brezžičnega interneta.

Izmenjava in deljenje datotek

D-Link DIR-505 omogoča brezžično povezovanje tudi brez interneta, kar reši problem prenosa podatkov med tablico ali pametnim telefonom in USB ključem na poti. USB ključ enostavno priključimo na adapter, preko brezžične povezave pa so podatki dostopni za prenos iz vsake mobilne naprave. Prenos datotek iz USB ključa na vaš oblak je odslej možen tudi na poti.

Za naprave kot so iPhone, iPad ali Android, so na voljo aplikacije za enostavno upravljanje datotek na daljavo. Z naloženo aplikacijo je navigacija in sinhronizacija med datotekami enostavnejša kot kdaj koli poprej.


Prijavi napako v članku