Programska in razvojna orodja
07.11.2009 12:44
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Futuremark pripravlja 3DMark s podporo DirectX 11

Podjetje je vodilno na področju testiranja zmogljivosti grafičnih kartic.
Podjetje je vodilno na področju testiranja zmogljivosti grafičnih kartic.

Kakor smo že pisali je pred kratkim izšel prvi program za testiranje zmogljivosti najnovejših grafičnih kartic, ki podpirajo knjižico DirectX 11. Majhno presenečenje je bilo, da so ga izdali pri Unigine Corp., saj bi ga poznavalci vsekakor prej pričakovali s strani podjetja Futuremark. Podjetje Futuremark Corporation je namreč že dvanajst let vodilni ponudnik programov za testiranje hitrosti računalnikov, predvsem tistih iz višjega cenovnega razreda. Njihovi hitrostni testi so namreč namenjeni predvsem testiranju grafične zmogljivosti sistemov in so tako grafične kartice vedno pognali do njihovih meja in še čez. Torej ni presenečenje, da so njihov program uporabljali praktično v vsakem testu grafičnih kartic, ki se je pojavil v kaki reviji ali na spletu. Zadnja verzija programa, imenovana 3DMark Vantage, ki je izšla v aprilu 2008, je tako postala standardno orodje za merjenje hitrosti grafičnih kartic s podporo DirectX 10.

Od izida zadnje verzije programa je tako minilo že več kot leto in pol in seveda so se že začela pojavljati namigovanja ter ugibanja o njegovem nasledniku. Sploh ob nedavnem izidu operacijskega sistema Windows 7 in predstavitvi najnovejše serije ATI-jevih grafičnih kartic, ki kot prve vključujejo podporo knjižici DirectX 11. Tako so se pri spletni strani Expreview odločili poslati vprašanje o njegovem nasledniku, neposredno na sedež podjetja. Žal niso dobili konkretnega odgovora o datumu izida, vseeno pa so odgovorni zatrdili, da je program že globoko v fazi razvoja in bo ob izidu izjemen ter bo, tako kot je bilo do sedaj v navadi, skupek kode, ki bo obstoječe sisteme pripeljal do roba njihovih zmogljivosti. Vsekakor bi bilo glede na pretekle izdaje karkoli manj od tega krepko razočaranje.

Do izda naslednje verzije Futuremarkovega testnega programa pa nam ostaja Heaven Benchmark, podjetja Unigine Corp. Vsi lastniki najnovejše serije ATI-jevih grafičnih kartic s podporo DirectX 11 ga le preizkusite, saj je dober pokazatelj kaj lahko od iger pričakujemo v prihodnje. Sploh z vključeno podporo teselaciji, kjer DirectX 11 resnično pokaže svoj pravi obraz.

Web Directory


Prijavi napako v članku