Triki in nasveti
09.01.2012 12:07
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Funkcionalnosti Sladolednega sendviča za Samsung Galaxy S

Funkcionalnosti Androida 4.0 Ice Cream Sandwich se odlično prilegajo mobilniku Samsung Galaxy S.
Funkcionalnosti Androida 4.0 Ice Cream Sandwich se odlično prilegajo mobilniku Samsung Galaxy S.

Konec lanskega leta je Samsung razočaral marsikaterega lastnika pametnega mobilnega telefona Galaxy S. Telefonski gigant je namreč naznanil, da zanj ne bo pripravil posodobitve na Android 4.0 Ice Cream Sandwich oziroma Sladoledni sendvič. Glavna razloga za to naj bi tičala tako v omejenem sistemskem pomnilniku kot razpoložljivem prostoru.

Ker so zaradi te odločitve mnogi uporabniki mobilnikov Galaxy S napovedali bojkot Samsungovih izdelkov, je telefonski gigant sprejel salomonsko rešitev. Za svoje uporabnike je namreč pripravil dodatek Value Pack. Ta temelji na osnovi mobilnega operacijskega sistema Android 2.3 Gingerbread in vključuje številne napredne funkcionalnosti Androida 4.0 Ice Cream Sandwich. Med njimi najdemo inovativen sistem zaklepanja Face Unlock, kjer lahko obraz uporabljamo kot »sredstvo« za prijavo oziroma namesto običajnega gesla ter kot možnost zajemanja fotografij med snemanjem videa.

Čeprav podjetje Samsung še ni uradno objavilo dodatek Value Pack za mobilnik Galaxy S, je ta že na voljo na spletnem portalu SamMobile (http://goo.gl/wQg9E). Ta temelji na osnovi mobilnega operacijskega sistema Android 2.3.6 in je dosegljiv na naslovu http://goo.gl/zmRwk (različica I9000XXJVU). Za namestitev operacijskega sistema Android 2.3.6 z dodatkom Value Pack potrebujemo še program ODIN. Ker gre tu za nepodprto nadgradnjo s strani podjetja Samsung (ta bo na voljo predvidoma spomladi), namestitev priporočamo le naprednejšim računalničarjem. To seveda počnete na lastno odgovornost. V primeru težav pa se po pomoč in nasvete lahko zatečete na Forum Računalniških novic (http://goo.gl/bBIpG).


Prijavi napako v članku