Računalništvo, telefonija
19.10.2020 10:28
Posodobljeno 8 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Foxconn želi postati “Android” za električne avtomobile

Podjetje Foxconn se bo v bližnji prihodnosti preusmerilo še na električna vozila.
Podjetje Foxconn se bo v bližnji prihodnosti preusmerilo še na električna vozila.

Foxconn je kitajsko podjetje, ki v svoje prostore vsak dan zvabi na tisoče delavcev iz vse Kitajske in drugih držav. Izdeluje namreč elektronske komponente in izdelke za vsa vodilna podjetja na področju potrošniške elektronike. V tovarnah nastajajo elektronske naprave, kot so pametni mobilni telefoni iPhone, tablični računalniki iPad, igralne konzole PlayStation, elektronski bralniki knjig Amazon Kindle in še kaj.

Kot kaže, se bo podjetje Foxconn v bližnji prihodnosti preusmerilo še na električna vozila. Pripravlja namreč posebno platformo za električna vozila, ki ima potencial, da bi lahko postala tako uspešna kot je Android na področju mobilnih naprav. Šlo bo za odprtokodno platformo, ki bo drugim podjetjem omogočala proizvodnjo električnih avtomobilov. Preko platforme podjetja Foxconn bodo proizvajalci avtomobilov lahko izbirali zasnovo vozil, in sicer od klasičnih limuzin do športnih terenskih vozil.

Ker bo šlo za modularno platformo, bodo lahko proizvajalci vozila naknadno nadgrajevali ali spreminjali nekatere komponente. Podjetje Foxconn bo razvilo tudi programsko opremo in avtonomne funkcije vozil, ki naj bi bile v prihodnosti najverjetneje del standardne opreme večine avtomobilov. Mnogi poznavalci so prepričani, da se je podjetje Foxconn odločilo za to potezo predvsem zato, ker naj bi bil trg električnih avtomobilov do leta 2027 vreden kar preračunanih 682 milijard evrov.


Prijavi napako v članku