Računalništvo, telefonija
09.07.2018 10:10
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Fotoaparat, ki namesto fotografij natisne risbe!

Fotoaparat in tiskalnik "Draw This" je že navdušil mnoge.
Fotoaparat in tiskalnik "Draw This" je že navdušil mnoge.

Novi projekt avstralskega inženirja in umetnika Dana Macnisha je presenetil mnoge, saj je ta združil umetno inteligenco in hekerske veščine. S tem je možakar dejansko ustvaril digitalni fotoaparat, ki je edinstven in nadvse zanimiv. Kot osnovo je možakar uporabil spletno orodje Google Quick, Draw!, katere končni cilje je da narišemo določen predmet ali žival, ki jo želimo, da jo umetna inteligenca prepozna.

Avstralski inženir in umetnik Dana Macnisha je v okviru projekta “Draw This” Googlovo umetno inteligenco za prepoznavo narisanih slik povezal z miniaturnim računalniškim sistemom Raspberry Pi, namensko programsko opremo in miniaturno kamero. Ta zajeme fotografijo, Googlova umetna inteligenca jo skuša prepoznati, namenski tiskalnik pa sliko nato natisne na fotografski papir.

Ker fotografije so dejansko narisane s pomočjo umetne inteligence, se te običajno medsebojno zelo razlikujejo. Ta projekt seveda ni namenjen zahtevnejšim opravilom, ampak je bolj kot ne namenjen zabavi in preživljanju prostega časa. Zabava z novostjo je namreč povsem zagotovljena.


Prijavi napako v članku