Računalništvo, telefonija
Varnost
29.05.2023 16:45

Deli z drugimi:

Share

Forrester uvrstil ESET med pomembne ponudnike varnosti končnih točk

Pri Forresterju so poleg osnovnih primerov uporabe, kot so zaščita končnih točk, reševanje incidentov ter nadzor naprav, izpostavili razširjenost ESET-ovih rešitev pri zagotavljanju varnosti brskalnikov, mobilnih naprav in prilagodlivega poročanja.

Eno najbolj uglednih raziskovalnih in svetovalnih podjetij na svetu, Forrester, je v poročilu o produktih za kibernetsko varnost osebnih računalnikov, strežnikov, mobilnih telefonov in drugih končnih točk »The Endpoint Security Landscape« prepoznalo podjetje ESET kot pomembnega igralca med 33 obravnavanimi ponudniki. Forresterjeva poročila organizacijam podajajo vpogled v zrelost trga, podrobno opisujejo najpomembnejša tržna gibanja in predstavljajo primere uporabe. Poleg tega vključujejo nabor preizkušenih ponudnikov, ki organizacijam pomaga pri izbiri rešitve glede na velikost, usmerjenost in geografsko območje.

“V družbi ESET pozorno spremljamo varnostno okolje, v katerem delujemo mi in naše stranke. S pomočjo telemetrije in z dodajanjem novih zmožnosti nenehno širimo ponudbo zaščite končnih točk,« je razložil Jakub Debski, glavni produktni direktor v podjetju ESET.

Forrester v svojem poročilu navaja, da so varnostne rešitve za končne točke prva in zadnja obrambna linija za poslovne uporabnike, saj varujejo njihove naprave pred zlonamerno programsko opremo, zaznavajo in se odzivajo na nevarna ali zlonamerna dejanja ter hitro in učinkovito rešujejo incidente. V poročilu so raziskovalci razvrstili ponudnike po velikosti, geografiji in primerih uporabe. Pri slednjih so obravnavali pet najbolj razširjenih primerov uporabe: varnost brskalnikov, razširjene varnostne zmožnosti, prilagodljivo poročanje, zaščito pred mobilnimi grožnjami in zaščito naprav, ki niso vključene v sistem varnostnega upravljanja. Gre za primere uporabe, ki jih po Forresterjevih raziskavah kupci želijo obravnavati poleg osnovnih primerov uporabe, kot so zaščita končnih točk, reševanje incidentov ter nadzor naprav.

ESET so v poročilu uvrstili med reprezentativne ponudnike, katerih produkti so še posebej razširjeni za varnost brskalnika, prilagodljivo poročanje in zaščito pred mobilnimi grožnjami.

Kot je zaključil Debski, se v podjetju pri razvoju rešitev za digitalno varnost osredotočajo na stranke. Tako jim redno dobavljajo nove zmožnosti in storitve, s katerimi dopolnijo ali nadomestijo kadrovsko podhranjene varnostne ekipe in se osredotočijo na svojo dejavnost, torej na tisto, kar je zanje resnično pomembno.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SI SPLET d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SI SPLET d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SI SPLET d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

CICERO, BEGUNJE, d.o.o.

Stegne 21c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 507 42 92, 041 662 178

Računalniške storitve mITch, Mitja Mihelič s.p.

Čolnarska ulica 3, 1310 Ribnica, Tel: 05 125 8575, 051 258 575
Ali vaše podjetje potrebuje oddelek za IT? Nekoč dostopne le za velike korporacije, danes so IT funkcije na voljo podjetjem vseh velikosti po zaslugi računalništva v oblaku in ... Več
Zlati partner

CAMINCAM d.o.o.

Pohorska cesta 31, 2380 Slovenj Gradec, Tel: 02 882 92 14
VRHUNSKA PROGRAMSKA OPREMA ZA PROGRAMIRANJE CNC STROJEV, MERILNE OPREME IN ROBOTOV Več kot 30 let izkušenj strokovnjakov v podjetju Camincam, d. o. o., zagotavlja programsko opremo ... Več

Makro Team d.o.o.

Ilaunigova ulica 5, 2230 Lenart v Slovenskih goricah, Tel: 040 410 451, 02 729 25 40
Ste mislili, da je IT podporna služba primerna le za večja podjetja? Zagotavljanje strokovne informacijske podpore bodisi na daljavo ali na fizični lokaciji ima številne prednosti, ... Več