Facebook
04.11.2012 09:25

Deli z drugimi:

Share

Facebook z novo časovnico

Čeprav časovnica še ni dočakala prve obletnice, so Facebookovi programerji napovedali določene grafične spremembe. Ta naj bi znatno olajšala branje starejših sporočil.
Sovražite zdajšnjo časovnico? Kmalu bo mogoče na voljo nova.
Sovražite zdajšnjo časovnico? Kmalu bo mogoče na voljo nova.

Mnogi uporabniki družbenega omrežja Facebok se na novosti večkrat odzovejo z negodovanjem in razočaranjem. Kljub temu se je večina uporabnikov na nov izgled Facebookove časovnice (Timeline) odzvala precej pozitivno. Te je navdušil predvsem spremenjen položaj informacij o uporabniku, ki se nahajajo tik pod tako imenovano »cover« ali naslovno sliko.

Čeprav časovnica še ni dočakala prve obletnice (ta je bila javnosti dana na razpolago decembra lani), so Facebookovi programerji napovedali določene grafične spremembe. Pri prenovljeni časovnici objave namreč ne bodo več »skakale« levo in desno, ampak bodo ostale ves čas na levi, desna stran pa bo izgubila del prostora. To naj bi uporabnikom priljubljenega družbenega omrežja precej olajšalo branje starejših sporočil.

Medtem ko se bodo objave na levi strani uporabnikom prikazovale zaporedno oziroma linearno, bo desna stran namenjena uporabnim modulom, kot sta na primer seznam prijateljev ter seznam zadnjih aktivnosti. Če v teh seznamih ne bo sporočil, bo desna stran ostala prazna. Tu velja še omeniti, da je prenovljena časovnica trenutno na voljo le omejenemu številu uporabnikov. Zaradi tega še ni povsem jasno, ali bo Facebook novo časovnico tudi uvedel v »prakso«.


Prijavi napako v članku