Računalništvo, telefonija
25.10.2014 06:11

Deli z drugimi:

Share

Facebook Rooms: Anonimnost na dosegu roke!

Spletna klepetalnica Facebook Rooms naj bi uporabnikom zagotavljala veliko mero zasebnosti.
Spletna klepetalnica Facebook Rooms naj bi uporabnikom zagotavljala veliko mero zasebnosti.

Vedno inovativni programerji oddelka Creative Labs podjetja Facebook so si omislili novo aplikacijo za neposredno sporočanje, ki bo razveselila predvsem tiste, ki prisegajo na zasebnost. Novost namreč omogoča izmenjevanje mnenj brez potrebe, da bi bili predhodno prijavljeni v aplikacijo ali račun družabnega omrežja Facebook. Čeprav številni varuhi zasebnosti pri tem opozarjajo na to, da popolne anonimnosti na svetovnem spletu ni mogoče zagotoviti in da podjetje Facebook pridobljene informacije zagotovo uporabilo za izboljšanje njegovih storitev, je zamisel Facebookovih programerjev naletela na zelo pozitivne odzive.

Mobilna aplikacija Facebook Rooms dejansko predstavlja mešanico med zastarelimi sporočilnimi sistemi IRC in spletnimi forumi, ki so dejansko povzročili razcvet svetovnega spleta, kot ga poznamo danes. Novost je namenjena širokemu spektru uporabnikov, kar jo naredi še bolj uporabno za vsakodnevno izmenjevanje mnenj med enako in različno mislečimi. Tu velja še omeniti, da je vstop v »prostore« omejen in je mogoč izključno na povabilo upravljavca oziroma s shranjeno QR kodo.

Nadvse zanimiva platforma za neposredno sporočanje Facebook Rooms je trenutno na žalost na voljo le za uporabnike pametnih mobilnih telefonov in tabličnih računalnik Apple. Novost je na voljo za prenos na spletnem portalu App Store, in sicer na spletnem portalu bit.ly/Facebook-Rooms-iOS.


Prijavi napako v članku