Facebook
20.04.2021 13:10

Deli z drugimi:

Share

Facebook razvija avdio produkte, s katerimi si želi prehiteti Clubhouse

Facebook razvija nove avdio produkte, s katerimi želi uporabnike navaditi, da uporabljaj zvok in sluh. Mark Zuckerberg vidi velik potencial tudi v podkastih, na področju katerih bo sodeloval s Spotifyjem.

Facebook si želi, da začnemo govoriti in poslušati na Facebooku.

Po pisanju Voxa bi naj Facebook naznanil serijo novih produktov – med katerimi je nekaj takih, ki jih verjetno še kar nekaj časa ne bomo dobili – s skupno oznako “social audio” (“družbeni avdio”). Med drugim bi naj Facebook lovil Clubhouse, avdio družbeno omrežje, ki je v zadnjem letu enormno zraslo, prav tako pa Facebook svoje lovke steguje proti podkastom.

Facebookov avdio načrt vsebuje:

  • avdio verzijo videokonferenčne storitve Rooms, ki je nastala lani, ko je pandemija povzročila “Zoom-manijo”;
  • Clubhousu podoben produkt, ki bo skupinam ljudi omogočal poslušanje in interakcijo na virtualnih odrih;
  • produkt, ki bo uporabnikom omogočal snemanje kratkih glasovnih sporočil, ki jih bomo potem lahko objavljali na zid, kot zdaj to počnemo s tekstom, videi in slikami;
  • podkast produkt, ki bo povezan s Spotifyjem, ki je v zadnjih letih v ta segment vložil veliko denarja in dela.

Zaenkrat je nemogoče napovedati, kakšna je časovnica za zgoraj predstavljene potencialne novosti. Najbolj verjetna je vpeljava novega Rooms produkta, ki bi bila bolj kot novost v resnici posodobitev obstoječe storitve. Po pisanju Voxa bi lahko na ostale produkte čakali še kar nekaj časa, lahko pa bi kaj kmalu dobili kakšne beta verzije.

Vas zanima več iz te teme?
Družbena omrežja

Prijavi napako v članku