Facebook
12.12.2017 19:30

Deli z drugimi:

Share

Facebook ponuja brezplačno glasbo in zvočne efekte za ustvarjalce videov

Facebook ponuja brezplačno glasbo in zvočne efekte za ustvarjalce videov
Facebook ponuja brezplačno glasbo in zvočne efekte za ustvarjalce videov

Facebook je naznanil, da bo ustvarjalcem Instagram in Facebook videov, ponudil zbirko brezplačne glasbe in zvočnih efektov, ki jih bodo lahko uporabili v svojih videih. Zbirka “Sound Collection” ponuja glasbo, ki od uporabnikov ne bo zahtevala avtorskih pravic oz. so te že vse urejene.

Kot smo verjetno že navajeni iz YouTuba in pa prav tako tudi Facebooka, se videi, ki vsebujejo glasbo brez avtorskih pravic, avtomatsko zbrišejo, mi pa potem imamo veliko preglavic. Torej, če želite dodati neko pesem vašemu videu iz počitnic, lahko izbirate med zbirko “Sound Collection”, ki kot smo že omenili vsebuje glasbo, ki jo Facebook že poseduje. Brezplačna uporaba teh vsebin je namenjena zgolj Instagram in Facebook videom, torej ne moremo recimo vzeti neko pesem iz Facebooka in objaviti video na YouTube.

Glasbena zbirka Facebooka vsebuje številne pesmi, ki so razvrščene po žanrih. Veliko glasbe je nekoliko bolj generične, vendar se najdejo tudi zelo kvalitetne vsebine, ki jih uporabljajo ustvarjalci videov, blogerji itd. Trenutno je v zbirki 1.000 pesmi in 1.500 zvočnih efektov, kar vsekakor ni malo. Zavedati se moramo, da med zbirko ne bomo našli ravno vseh največjih hitov, ki smo si jih zamislili za naš video, vendar še vedno obstaja kar nekaj alternativ, ki lahko popestrijo video.

Tudi YouTube ponuja številne “royalty-free” pesmi in zvočne efekte, kar kaže od kje je Facebook črpal ideje. Morda je to eden od načinov, kako te ustvarjalce videov pritegniti stran od YouTuba, kajti nova Facebookova aplikacija Watch bo potrebovala kvalitetno vsebino, če seveda Facebook želi, da ima nek efekt. Facebook tako potrebuje nove obraze, če želi kreirati raznovrstno vsebino in tekmovati z YouTubom. To ne bo ravno lahka naloga, kajti vsi, ne samo ustvarjalci videov, smo se navadili na YouTube kot prva izbira video vsebin.

Medtem, ko je dotična zbirka brezplačne glasbe, morda zgolj majhen korak h konkurenčnosti YouTubu, je ravno takšno orodje tisto, ki ga Facebook potrebuje, če ne želi, da se uporabniki počutijo omejene takoj, ko začnejo ustvarjati. Facebookova zbirka “Sound Collection” bo na voljo za vse uporabnike v naslednjih nekaj dnevih.


Prijavi napako v članku